Eleke spet zadeva na Goriškem

Nogometaši Gorice tudi po drugem krogu državnega prvenstva ostajajo brez točke, Olimpija pa po zmagi z 2:0 v športnem parku še naprej zaseda vrh lestvice. Pred Novogoričani sta zdaj dve zaporedni gostovanji.

Gorica (v modrih dresih) je doma z 0:2 klonila proti ljubljanski 
Olimpiji.
Gorica (v modrih dresih) je doma z 0:2 klonila proti ljubljanski Olimpiji. 

NOVA GORICA > Kljub večernemu terminu je akterje sklepnega dvoboja drugega prvenstvenega kroga v športnem parku pričakalo soparno ozračje. Ob prihodu na zelenico je topel aplavz novogoriškega občinstva prejel Blessing Eleke. Nigerijec je tekmo v prenovljeni zasedbi gostov začel na klopi, a je v nadaljevanju pokazal, da se v športnem parku vedno dobro počuti. Pri Novogoričanih sta se v osrčje obrambe vrnila Alen Jogan in Tine Kavčič, v pričakovanju prvorojenca pa je manjkal Dejan Žigon. V udarni enajsterici ga je zamenjal Leon Marinič.

Razmerje moči na igrišču je bilo sprva pričakovano. Žogo so imeli več v svoji posesti Ljubljančani, gostitelji pa so se tudi glede na razvoj dogodkov v zadnjih štirih dvobojih, ko so skupno prejeli deset golov, opredelili za bolj obrambno oziroma preudarno postavitev.

Gorica : Olimpija 0:2 (0:1)

Športni park, gledalcev 1000, sodnik Perić (Kranj). Strelca - 0:1 Issah (39), 0:2 Eleke (74).

Gorica: Sorčan, Celcer, Jogan, Kavčič, Gregorič, Kolenc (od 82. Humar), Grudina, Kapić, Osuji, Marinič (od 82. Edafe), Filipović (od 46. Nagode). Trener: Miran Srebrnič.

Olimpija: Vidmar, Apau, Ilić, Bajrić, Štiglec, Brkić (od 85. Cretu), Čanađija, Alves (od 78. Tomić), Savić (od 71. Eleke), Issah, Kapun. Trener: Igor Biščan.

Rumena kartona - Osuji. Filipović.

Prva priložnost pa se je po dobrih desetih minutah vendarle ponudila Novogoričanom. Nejc Vidmar se je za slabše posredovanje odkupil po strelu Rifeta Kapića z roba kazenskega prostora. Na drugi strani je dlani Grege Sorčana ogrel Goran Brkić. Olimpijin pritisk se je stopnjeval, po drugi strani pa so gostje ohranjali kompaktno postavitev in so se disciplinirano postavili za žogo, ko je bila v posesti Novogoričanov. Obenem se je pokazalo, da lahko Olimpija razvije zelo nevaren protinapad na razredčeno obrambo tekmecev.

Posest žoge se je po slabe pol ure uravnotežila, ob vseskozi glasnih Olimpijinih privržencih so se postopoma ogreli tudi domači pristaši, ki pa so obnemeli v 39. minuti. Večino dela je na levi strani opravil novinec Dario Čanađija. Ob statični goriški obrambi je poslal podajo, po kateri je žoga tudi z nekaj sreče v kazenskem prostoru prišla do Abassa Issaha. Gancu ni bilo težko zatresti goriške mreže za vodstvo Olimpije ob polčasu.

Plus: Novogoričani so za nekaj časa opravili z napornim ritmom dveh tekem na teden.

Minus: Če štejemo še evropske nastope, so Novogoričani doživeli četrti zaporedni poraz; prejeli so dva gola, dosegli pa nobenega.

Pred nadaljevanjem je domača klop opravila menjavo. Namesto Andrije Filipovića je vstopil Tilen Nagode. Gorica je sicer imela pobudo, a so gostje z (malimi) prekrški še pravočasno ustavljali poskuse gostiteljev. Za povrh so domačini namesto preprostih iskali zapletene rešitve in le stežka razvili igro. Olimpija je bila nevarnejša. Potrditev je prišla po pol ure drugega polčasa. Eleke je ob asistenci Alvesa izpeljal akcijo iz svojih najboljših goriških dni in z drugim ljubljanskim golom podvojil vodstvo Olimpije, ki je brez večjih pretresov pripeljala tekmo do konca.

Prva SNL

2. krog - Triglav : Maribor 2:3 (0:0), Rudar : Ankaran 3:1 (1:0), Aluminij : Krško 4:2 (1:0), Domžale : Celje 4:0 (2:0), Gorica : Olimpija 0:2 (0:1).

Pari 3. kroga (28. 7.) - Krško : Triglav. 29. 7. - Maribor : Rudar. 30. 7. - Olimpija : Aluminij, Ankaran Hrvatini : Domžale, Celje : Gorica.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano