Ekipni duh prinaša medalje

Sobotni maraton je Juretu Kozjeku, ki je na igriščih prebil več kot šest ur, prinesel zlato v igri posameznikov in naslov evropskega podprvaka v igri dvojic.

Jure Kozjek, evropski prvak v igri posameznikov Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Jure Kozjek, evropski prvak v igri posameznikov Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > “Na evropskem prvenstvu nisem bil v 'turbo' formi, a sem finale proti Francozu Garciji odigral na zelo visoki ravni. Skušal sem mu vsiliti svojo igro in to mi je uspelo. Z dobrim bližanjem sem ga prisilil k velikemu številu udarcev. Nisem mu dopustil, da pride v svoj pravi ritem, tako da sem dokaj gladko dvoboj zaključil v svojo korist. Odigrala sva že ogromno medsedbojnih dvobojev, a nihče izmed naju ne uspe priti do serije zmag. Garcia me je ugnal v skupinskem delu, sam pa sem bil boljši v odločilni tekmi za zlato,” je svojo dominatno predstavo v finalu igre posameznikov pokomentiral Jure Kozjek, ki je iz nastopa v nastop stopnjeval raven igre.

> Je v finalu igre dvojic do izraza prišla utrujenost zaradi natrpanega sporeda?

“Zagotovo je bil to eden od razlogov za manjši mrk, ki sem ga doživel sredi dvoboja. Morda niti ni tako fizično naporno, vendar pa v določenih trenutkih pride do padca koncentracije, ki je lahko usoden. Že polfinale dvojic proti Italijanoma je bil zelo stresen, nato pa je sledil finale z Garcio. Po zmagi sem se za par minut usedel in že me je čakalo še finale dvojic. Časa za regeneracijo ni bilo in to se je tudi poznalo.”

> Vam je sprememba igralnega položaja v igri dvojic povzročila veliko težav?

“V zadnjem hipu smo ostali brez Davorja Janžiča, ki je naš najboljši igralec, vendar nismo obupavali. Vsi skupaj smo pokazali, da si zaslužimo reprezentančni dres. Držali smo skupaj in zaigrali tudi za Davorja, s katerim bi bili še močnejši. Pripravljal sem se, da bom v dvojici bližalec, nato pa sem moral prevzeti mesto zbijalca, čeprav nisem takšen bombarder kot francoski ali italijanski zbijalec.”

> V kolikšni meri so vam na poti do vrha pomagali navijači?

“Želel sem si nastopiti na velikem tekmovanju pred domačimi gledalci in ta želja se mi je končno uresničila. Morda na začetku tekmovanja domači navijači niso predstavljali takšnega plusa, nato pa so v zadnjih dveh dneh pokazali, da stojijo za nami. Menim, da smo jih z našimi igrami navdušili in s tem še dodatno polepšali prvenstvo.”

> Od kod člani slovenske reprezentance črpate to neverjetno samozavest, ki vas krasi v zadnjem obdobju?

“Kot ekipa držimo skupaj. Grizemo do zadnjega in navijamo drug za drugega. Če je treba, smo tudi ves dan na tribuni in navijamo za soigralce. V drugih reprezentancah ni čutiti takšnega ekipnega duha. Kljub temu, da gre za individualen šport, se obnašamo kot prava ekipa.” SM


Najbolj brano