Ekipni duh je še močan

Spomin na šampionsko obdobje (2003-2006) nogometašev Gorice je še vedno prisoten pri glavnih akterjih in spremljevalcih tedanjega dogajanja. Deset let od naslova državnega prvaka so obeležili z druženjem v restavraciji Primula pod Sveto goro.

 Foto: Aleš Sorta
Foto: Aleš Sorta

NOVA GORICA > Ob težkih časih, ki jih preživlja Nogometno društvo Gorica, simpatizerjem kluba misli vse bolj uhajajo na lepša klubska poglavja. Spominska sezona 2004/05 je prinesla logično nadaljevanje goriške nogometne zgodbe o uspehu, ki jo je moštvo pod taktirko trenerja Pavla Pinnija kronalo z naslovom državnega prvaka in odmevnim evropskim nastopom poleti leta 2004. Poleg privlačnih predstav, zaradi katerih je bilo užitek hoditi v novogoriški športni park, je tedanjo zasedbo odlikoval tudi pristen ekipni duh, ki se je ohranil tudi po desetletju in več, ko so se akterji razpršili na vse strani.

Lani so z druženjem obeležili desetletnico od prvega izmed treh zaporednih naslovov državnega prvaka v novem tisočletju, letos so se spomnili drugega, prihodnjo pomlad pa bodo zaokrožili s trojčkom. Soproge oziroma spremljevalke, ki so imele že v šampionskih časih vidno vlogo, sporočajo, da bo družabni dogodek postal tradicionalen, ne le ob okroglih obletnicah. ASO


Najbolj brano