Džeko obnorel pristaše Rome

Udarna novica tržnice zadnjih dni je prestop Angela di Marie iz Manchester Uniteda v Pariz. Argentinec je tako postal najdražji nogometaš vseh časov.

Prestopi Angela di Marie k Realu, Machester Unitedu in nazadnje PSG tvorijo vrh milijonov, namenjenih enemu igralcu.
Prestopi Angela di Marie k Realu, Machester Unitedu in nazadnje PSG tvorijo vrh milijonov, namenjenih enemu igralcu.  

PARIZ > Z njim so klubi doslej opravili že za 189 milijonov evrov poslov. Benfica je argentinskemu Rosariu pred leti plačala osem milijonov evrov odškodnine. Real Madrid je Lizbončanom odštel 33 milijonov, Manchester United pa je iz španske prestolnice Angela di Mario pred letom dni dobil za 85 milijonov. Njegov prestop v PSG predstavlja drugega najvišjega v zgodovini francoskega prvenstva. Parižani so Manchestru odšteli 63 milijonov evrov, igralec pa je po uspešno prestanem zdravniškem pregledu v Katarju s klubom podpisal štiriletno pogodbo. Za najvišji prestop še vedno velja prihod Edinsona Cavanija, PSG je zanj Napoliju plačal milijon evrov več. Di Maria je v temno modrem dresu novega moštva povedal: “Vesel sem, da sem tukaj. Zavedam se, da je naš glavni cilj osvojitev lige prvakov in zelo si želim, da bi vse navijače tega kluba razveselil s to lovoriko.”

Prav United je v tokratnem prestopnem roko zelo aktiven. Po številnih odhodih si želijo pripeljati Pedra Rodrigueza, ki je bil zraven pri vseh uspehih Barcelone zadnjih let. Toda Otočani še niso naslovili uradne ponudbe na katalonski klub, a so se ob tem z igralčevim zastopnikom že dogovorili o pogojih sodelovanja.

Roma se je zelo okrepila

V Italiji se je Inter končno umaknil iz dolgotrajnih pogovorov o prestopu zveznega igralca Ivana Perišića. Zadnja ponudba Wolfsburgu je bila 18 milijonov evrov, a je Nemci niso sprejeli. Kaže, da bo hrvaški reprezentant ostal pri zelenih. Na drugi strani pa je vse bliže obstanku v dosedanji sredini tudi Švicar Xherdan Shaqiri, za katerega se je v zadnjem času ogrela Borussia Dortmund.

Roma je naznanila dva pomembna nakupa. Za Rimljane bo eno leto kot posojen igralec londonskega Chelseaja nastopal Egipčan Mohamed Salah. Ta se je lani izkazal v dresu Fiorentine, s katero pa se je tako zapletel, da se spor rešuje na sodišču. Roma Egipčana ni dobila zastonj. Londončanom je že nakazala pet milijonov evrov, po sezoni pa bo imela pravico do odkupa. Klavzula je določena pri 15 milijonih evrov. Salah bo v Rimu prejel približno tri milijone letne plače.

Na letališču Fiumicino pa je pravi delirij povzročil Edin Džeko. Robustni bosanski napadalec je že potrdil slovo od Manchester Cityja. Odškodnina naj bi znašala 23 milijonov evrov, kar pa je devet milijonov manj, kot je za igralca leta 2011 City plačal Wolfsburgu.

City obdržal trenerja Pellegrinija

City je izgubil dva odlična napadalca (poleg Džeka je v Inter odšel Stevan Jovetić), sedaj pa se ozira za zveznim igralcem Wolfsburga Kevinom de Bruynejem. Nemci sicer zanj zahtevajo astronomskih 70 milijonov evrov, kar se zdi pretirana vsota. Pri klubu so obdržali prekaljenega trenerja Manuela Pellegrinija. Izkušeni strateg iz Čila se je kljub turbolencam obdržal na klopi modrih iz Manchestra. Za vselej zelo zahtevno službo so bili po medijskih poročanjih v igri še trije vrhunskih strokovnjaki. Nemec Jurgen Klopp in Italijan Carlo Ancelotti sta še vedno brezposelna, medtem ko Pep Guardiola ostaja pri Bayernu. City naj bi sicer Kataloncu ponudil kar 28 milijonov letne plače, kar je več kot dvakrat več, kot jo dobiva na Bavarskem.

Potem ko Olimpiakosu ni uspelo pripeljali Reneja Krhina (ta je podpisal za špansko Granado), je bil bolj uspešen pri prepričevanju Estebana Cambiassa. Nekdaj zaščitna ikona milanskega Interja in argentinske reprezentance je s pirejskim klubom podpisal za eno sezono. Nazadnje je nastopal na Otoku za Leicester City, kjer je bil lani izbran za najboljšega igralca moštva.

Se Cassano vrača?

Čeprav se je še nedolgo tega zdelo zelo utopično, je Antonio Cassano zelo blizu vrnitve k Sampdorii. Klub mu ponuja enoletno pogodbo, nekdanja prva ikona italijanskega nogometa pa je že večkrat izrazila željo po vrnitvi v Ligurijo, kjer je pred leti začela svojo drugo igralsko pomlad. Juventus še vedno lovi odličnega zveznega igralca. Sedaj so Torinčani izboljšali ponudbo za Juliana Draxlerja. Schalkeju ponujajo 15 milijonov evrov in še dodatnih devet milijonov v obliki bonusov. Če pogajanja spodletijo, imajo v rokavu rezervo v članu Borussie Ilkayu Gundoganu.

PETER MARAŽ


Najbolj brano