Dvojni četverec in Hrvat v finale C

V nadaljevanju veslaškega svetovnega prvenstva v Amsterdamu sta si lahki skifist Rajko Hrvat in slovenski dvojni četverec priborila finale C in boj za 13. mesto. Skifist Matej Rojec in dvojec brez krmarja pa bosta nastopala v finalu D za uvrstitev od 19. do 24. mesta.

 Rajko Hrvat si je priboril finale C in boj za 13. mesto Foto: Vzs
Rajko Hrvat si je priboril finale C in boj za 13. mesto Foto: Vzs

AMSTERDAM > Grega Domanjko, Jernej Markovc, Luka Špik in Gašper Fistravec v dvojnem četvercu in lahki skifist Rajko Hrvat so brez težav zmagali v svojih skupinah. Dvojni četverec, v katerem je ponovno vlogo štrokerja prevzel Gašper Fistravec, je takoj po startu prevzel vodstvo in skozi progo uspešno odbijal napade najbližjih Čehov. Nizozemci na tretjem mestu in Egipčani na četrtem mestu so bili ves čas brez možnosti. Tudi v zaključku tekme je posadka Češke napadla, vendar so naši močno odgovorili in zmagali za več kot dolžino čolna.

Tudi Rajko Hrvat v lahkem enojcu je močno zmagal v svojem polfinalu. Vodil je vseh 2000 metrov, nadzoroval tekmo in na koncu zmagal s prednostjo dveh dolžin čolna. Drugi je bil Španec, tretji Rus, četrti Alžirec, peti Perujec in šesti Srb.

Aleš in Janez Zupan v dvojcu sta v polfinalu C/D za nekaj stotink zgrešila tretje mesto, ki je še vodilo v C finale, in bosta morala nastopiti v finalu D, veslala pa bosta le proti posadki Egipta.

Matej Rojec v enojcu je bil brez možnosti za uvrstitev v finale C, saj je celotno progo preveslal na šestem mestu. Tudi on bo nastopil v D finalu.

STA


Najbolj brano