Dvoboj za prevzem vodstva

Drevi ob 19. uri bo v hrpeljski dvorani primorski drugoligaški rokometni derbi. Vodilna ekipa lige, domači Škerjanc Jadran HK, gosti prvega zasledovalca, Ajdovščino.

 Foto: STA
Foto: STA

HRPELJE >Obe ekipi sta letos v izvrstni formi, saj sta po petih krogih še neporaženi. Na vrhu so zaradi boljše gol razlike današnji gostitelji Hrpeljci, ki so v sezono vstopili z novim imenom in pokroviteljem - Škerjanc Jadran Hrpelje Kozina. Po letih životarjenja se urejene razmere za delo močno poznajo. Gostitelji se lahko zanesejo na večje število dokaj enakovrednih igralcev, izstopata pa Peter Hrvatin (letos že 37 golov) in Staš Dobrila (31).

V težjem položaju so Ajdovci, ki so še vedno brez glavnega pokrovitelja in se prebijajo naprej ob pomoči občine in na etični pogon klubskih delavcev ter rokometašev. Njihov učinek je precej odvisen od najboljšega primorskega strelca druge lige (tretjega na ligaški lestvici), Matica Korena, ki je doslej dosegel kar 44 golov. Če ne bo remija, bo današnji dvoboj odločil, katero moštvo se bo točkovno odlepilo na vrhu drugoligaške lestvice. Tretja Metlika že zaostaja za dve točki.

Trener Hrpeljcev Konrad Božeglav pred tekmo razmišlja takole: “Tako zanimivega primorskega derbija ni bilo že tri leta - odkar smo nazadnje igrali s Koprčani. Želim si, da bi bila dvorana tako polna kot takrat. Trenirali smo dobro, večjih težav s poškodbami nimamo. Želimo izkoristiti prednost domačega parketa in zmagati. Ajdovci bodo trd tekmec.”

Ajdovski strateg Branko Leban, je previdnejši: “Vlogo favorita prepuščamo domačinom. Derbiji praviloma ne odločajo prvenstva, ki bo še dolgo. Tudi povratna tekma v Ajdovščini še pride na vrsto. Naša izhodišča so znana. Delamo v zelo skromnih razmerah, a z velikim poletom mladih, doma vzgojenih igralcev. Tokrat računamo tudi na podporo navijaške skupine Mlinarji, ki sicer spremlja naše rokometašice.”

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano