Dve zmagi Arrigonija

Tudi sobotni zadnji moški namiznoteniški primorski derbi med Letriko in Arrigonijem so dobili domači favoriti iz Vrtojbe, vendar so Izolani ob dveh zmagah pokazali najboljšo igro letos.

Mladi Izolan Erik Paulin je presenetil izkušenega člana Letrike Janeza Petrovčiča. Foto: Igor Mušič
Mladi Izolan Erik Paulin je presenetil izkušenega člana Letrike Janeza Petrovčiča. Foto: Igor Mušič

VRTOJBA > Sobotni primorski derbi v Vrtojbi se je - pred za razmere v tem športu solidnim številom obiskovalcev - začel slovesno, saj se je na njem predstavila tudi domača ženska ekipa, ki si je le malo prej z zmago nad Križami, krog pred koncem prvenstva, zagotovila prvo mesto v drugi ligi in napredovanje med prvoligaše. To je za povsem domačo kadetsko-mladinsko ekipo v postavi Tina Mozetič, Taja Vidmar, Nuša Klaut in Gaja Mavri, ki jo vodi prekaljeni Miroslav Tokić, lep uspeh.

Na osrednjem dogodku večera je bil sicer na delu Miroslavov sin Darije Tokić, ki vodi moško ekipo. Na papirju naj kot strateg četrte ekipe prvenstva ne bi imel resnega dela v boju s predzadnjim izolskim Arrigonijem. Med občinstvom je bilo že slišati prognoze, da bo tekme s 5:0 konec v dobri uri, a se je dvoboj zavlekel na uro in pol. Čutiti je bilo, da je domača vrsta, ki je za zanesljivo uvrstitev v polfinale morala zmagati, dvoboj začela nekoliko nervozno, Arrigoni pa povsem sproščeno, saj zanj dvoboj ni bil več odločilen. Na prvoligaške kvalifikacije so bili pač Izolani obsojeni že prej.

Trenerja sta igrala z že napovedanimi postavami. Letrika je imela na klopi Kristjana Peršoljo, ki je sicer dal prednost šoli. Prvi domači igralec, njegov starejši brat in občasni reprezentant Ludvik Peršolja, je gladko odpravil 15-letnega Michelleja Viginija.Trener gostov Zdenko Švab računa nanj kot na naložbo za novo sezono. Ker dvoboj ni odločal o ničemer, je doma pustil izkušena moža, Gregorja Vukoviča in Kristjana Ludvika.Do prvega presenečenja je prišlo že v drugem dvoboju. Domači igralec Janez Petrovčič, ki je pred tednom dni priboril odločilno točko za zmago nad Kemo, tokrat ni bil kos razigranemu Simonu Franku. Izolan je povedel, nato pa je ostal zbran kljub pritisku tekmeca, ki je vsako vodstvo izničil, a do preobrata na koncu le ni prišel. Frank je naredil manj napak.

V nadaljevanju je izkušeni Janez Tomše s kar nekaj težavami (izgubil je tretji niz) strl odpor izolskega kadeta Erika Paulina za vodstvo s 2:1.

Na poti k povišanju prednosti na 3:1 Frank ni bil kos Peršolji, ki vsak dan trenira dvakrat. Sledil je boj dveh levičarjev - Petrovčiča in Paulina. Izkušeni domačin ni imel svojega dne. Premalo ritma in preveč napak je bilo, da perspektivni Izolan tega ne bi izkoristil za znižanje zaostanka na 3:2.

Po tem je bilo napetosti na derbiju konec. Tomše je gladko odpravil Viginija, Paulin pa se je Peršolji dobro upiral le v prvem nizu. Zmage Letrike s 5:2 ni bilo mogoče preprečiti.

Letrika : Arrigoni - 5:2

> Dvorana v Vrtojbi, gledalcev 55, sodnik Borut Maraž; rezultati dvobojev- Petrovčič : Frank 2:3 ( -7,8,-9,7,-9) Peršolja : Vigini 3:0 (7,10,6), Tomše : Paulin 3:1 (8,8,-7,7), Peršolja : Frank 3:0 (9, 6,8), Petrovčič : Paulin 0:3; k(-11,-5,-5), Tomše: Vigini 3:0 (8,6,4), Peršolja : Paulin 3:0 (9,8,5).

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano