Dve zlati kolajni

V nedeljo se je v Rimu z dvema zlatima odličjema za novogoriški klub Pro dance company končalo uspešno svetovno plesno prvenstvo zveze WBA.

Novogoriški plesalci so bili med najboljšimi na svetu v  sedmih 
kategorijah. Foto: Suzana Mlakar
Novogoriški plesalci so bili med najboljšimi na svetu v sedmih kategorijah. Foto: Suzana Mlakar

RIM > V italijanski prestolnici je na svetovnem prvenstvu mednarodne baletne organizacije WBA in svetovne plesne akademije tekmovalo 35 plesalcev novogoriškega športnega kluba Pro dance company. Novogoričani so zmagali v dveh kategorijah, dvakrat so bili drugi, trikrat pa tretji. Med posameznicami velja izpostaviti Lijo Mozetič, ki je prejela posebno nagrado za interpretacijo.

Zlato je osvojila mala članska street skupina Wake up just for dancing v postavi Lara Vidic, Manca Drnovšček, Pia Uran, Teja Saksida, Maja Komic in Lija Mozetič. V konkurenci mladinskih orientalskih skupin je slavila skupina Haneen raqs, v kateri so plesali Lija Mozetič, Ela Veber, Eli Mržekin in Maša Klaus. Drugo mesto sta si priborili mladinska street skupine Just now jr in članska modern formacija Nightmare. Tretji mesti sta zasedli mladinska street formacija Bills in članska modern skupina The letter. Med solistkami je bron v moderni plesni tehniki osvojila Katarina Miklavec s točko Gravity.

Plesalci so se predstavili s koreografijami trenerk in koreografinj Veronike Škrlj in Sare ter Nike Mlakar. Sara Mlakar je bila tudi mednarodna sodnica na prvenstvu. Uspeh v Rimu pomeni odlično popotnico v novo plesno sezono, v kateri bo novogoriški klub nadaljeval s širjenjem plesne kulture in dviganjem tekmovalnih dosežkov v zvrsteh orient, hip hop, jazz in po novem še break dance. Posebna pozornost bo namenjena tudi plesu za otroke.

RN


Najbolj brano