Dve železi v ognju

Ta konec tedna bo na sporedu zadnja tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Pod primorskim drobnogledom bodo predvsem dvojci in kajakašice.

Benjamin Savšek je tudi še v igri za odličje svetovnega pokala Foto: STA
Benjamin Savšek je tudi še v igri za odličje svetovnega pokala Foto: STA

AUGSBURG > Za večino nastopajočih predstavlja tekma na klasičnem prizorišču v Augsburgu predvsem zadnji preizkus s konkurenco pred največjim dogodkom sezone, svetovnim prvenstvom v Združenih državah Amerike, ki bo na sporedu šele čez mesec dni. Mostarski dvojec Luka Božič in Sašo Taljat ga ima v mislih že leto dni. Zategadelj je tudi izpustil predzadnjo tekmo svetovnega pokala pred dvema tednoma v Španiji, čeprav je bil v igri celo za skupno zmago.

Končno prvo mesto je pred slalomom v Augsburgu že oddano Slovakoma Ladislavu in Petru Skantarju, ki sta dobila tri izmed štirih tekem svetovnega pokala. Uvodna je pripadla Božiču in Taljatu, ki sta obdržala drugo mesto v skupnem seštevku. Če bosta nadaljevala trend vrhunskih rezultatov iz prvega dela sezone - nikoli se nista uvrstila nižje od tretjega mesta - ga bosta tudi ubranila. Pred najbližjima zasledovalcema, Nemcema Franzom Antonom in Janom Benzienom imata 17 točk naskoka, Poljaka Piotr Szczepanski in Marcin Pochwala, pa zaostajata 33 točk. Za ponazoritev: zmaga prinaša 60, drugo mesto 55, tretje pa 50 točk. Največjo neznanko bržkone predstavlja dolg tekmovalni premor Božiča in Taljata.

Kajak klub Soške elektrarne ima še eno železo v ognju za medalje v skupnem seštevku svetovnega pokala. Urša Kragelj med nepredvidljivo konkurenco kajakašic, v kateri so prve štiri tekme dale štiri različne zmagovalke, zaseda peto mesto. V Augsburgu bo lovila dvakratne stopničke, na posamični tekmi, kjer so se ji doslej dvakrat za las izmuznile, kot tudi v skupnem seštevku. Za tretjeuvrščeno Avstralko Jessico Fox zaostaja enajst točk.

V igri za medaljo v skupnem seštevku je še Benjamin Savšek med kanuisti, kjer bo spet tekmoval tudi Luka Božič. Med kanuistkami bosta nastopili članici solkanskega kluba, Alja Kozorog in Nina Bizjak. ASO


Najbolj brano