Dva različna polčasa

Novi trener Plame pur Grega Nachbar premiernega nastopa pred bistriškimi navijači zagotovo ne bo ohranil v najlepšem spominu, saj so njegovi izbranci po slabi igri v drugem polčasu klonili proti kranjskemu Triglavu. Plama pur : ECE Triglav 62:71.

ILIRSKA BISTRICA > Začetek torkove zaostale tekme 1. kroga druge SKL je minil v znamenju številnih zgrešenih metov obeh moštev, prvi so se treme znebili gostitelji, ki so s prostima metoma Tilna Zalarja v deveti minuti tekme povedli že z 18:5. Solidno sta prve minute v novem dresu odigrala tudi Aleks Cvetičanin in Alen Katonar, ki sta prispevala trojki, v drugi četrtini pa se je razigral še Klemen Muha, a so gostje kljub temu iz minute v minuto nižali zaostanek in ob koncu prvega polčasa so Bistričani vodili le še za tri točke.

Dvorana OŠ A. Žnideršiča, gledalcev 300, sodnika: Smrekar (Nova Gorica), Dovč (Domžale); četrtine- 18:10, 14:19, 11:19, 19:23. Plama pur: Frlež, Cvetičanin 7 (2:2), Škrlj, Muha 24 (2:2), Turk, Kuret, Zalar 7 (5:3), Hreščak, Srebovt 10 (2:1), Iskra, Jenko 7 (1:0), Katonar 7. Trener: Grega Nachbar.

Tretja četrtina je povsem pripadla čvrstim Kranjčanom, ki so s koši Mateja Luznarja in Emila Radončiča obrnili rezultat v svoj prid in v zadnjo četrtino vstopili s petimi točkami prednosti. Črne serije Plame pur še kar ni hotelo biti konec. Gostje so v 33. minuti pobegnili že na 13 točk prednosti, nato pa kljub trojkam Muhe domačine držali na varni razdalji in prvič zmagali v sezoni. Bistričani so skupno izgubili kar 26 žog, obenem pa so bili slabši pri metu iz igre in v skoku pod obema obročema. SM


Najbolj brano