Dva primorska prvaka

V nedeljo se je z dirko v Vrtojbi končalo DP motociklistov v razredih starodobniki, minimoto in skuter. V članski konkurenci je naslov prvaka dvakrat šel tudi na Primorsko. Osvojila sta ga Koprčana Aleks Ugrin in Jan Poropat.

V Vrtojbi so bile najbolj množične dirke s skuterji. Foto: Igor Mušič
V Vrtojbi so bile najbolj množične dirke s skuterji. Foto: Igor Mušič

VRTOJBA > Društvo Gas Vrtejba je na poligonu na opuščenem delu mednarodnega mejnega prehoda Vrtojba z nedeljsko dirko uspešno sklenilo sezono dogajanja na edinem primorskem avto-moto prizorišču, kjer dogajanje nenehno poteka od aprila do oktobra. Zaključna dirka razredov starodobniki, minimoto in skuter je privabila 25 dirkačev.

Kljub zaradi gospodarske krize razredčeni konkurenci so bili boji za državne naslove napeti. Za primorske ljubitelje moto športa se je v absolutni konkurenci dvakrat odlično izteklo.

Med skuteristi razreda 70 je članu AMTK Koper Aleksu Ugrinu tudi drugo mesto zadostovalo, da je skupno osvojil naslov prvaka. Zmagal je sicer Nicolo Castellini, tretji pa je bil še en Koprčan, Martin Mihael. Šampanjec so Primorci odpirali tudi na proglasitvi odprtega razreda v kategoriji minimoto, kjer je z zmago naslov prvaka potrdil Jan Poropat (Obala racing), klubsko veselje pa je z bronom dopolnil še Valter Poropat.

Napeto je bilo tudi na dirki 50-kubičnih starodobnikov, kjer sta se za zmago borila Tomaž Jesenek (Leteči Kranjci) in (skoraj) domačin Gregor Likar (Veteran Ozeljan). Jesenek je bil na koncu uspešnejši, tretje mesto pa je zasedel Matjaž Kleva (Beli kamen). Le v razredu skuter sport Primorci niso bili pri vrhu. Prvak je postal Tomaž Ahčin (AMD Orjaki).

V otroških kategorijah so prevladovali domačini. Vsa sezona z dobrimi možnostmi za trening je pač obdodila sadove. Prvak med starejšimi otroki razreda mini mogo je postaj Enej Logar (Gas Vrtejba), med mlajšimi pa je slavil njegov klubski kolega Jaka Gorjan.

Predsednik Gas Vrtejbe in gonilna sila moto športa na Goriškem, Dejan Koglot, po uspešni sezoni že razmišlja o naslednji: “Letos smo priredili pet dirk, otroško šolo mini mota, družinski moto živ-žav, stalno pa je bilo na voljo rekreativno dirkanje ali vožnja z gokarti. Jeseni in pozimi si bomo odpočili in se pripravili na novo sezono, ki se bo začela 16. aprila. Kandidirali bomo na vse dosedanje dirke in morda še na kakšno. Pogrešamo predvsem avtomobiliste v paralelnem reli krosu.”IGOR MUŠIČ


Najbolj brano