Dva gola za tri goriške točke

Tretji prvenstveni krog je nogometašem Gorice prinesel sladko gostujočo zmago na gostovanju pri Krki. Goričani so se po dobre pol ure igre znašli v zaostanku, a niso vrgli puške v koruzo.

V prvem polčasu so gostitelji (v zelenih dresih) nizali napade, 
a dosegli le en gol. Foto: Simon Maljevac
V prvem polčasu so gostitelji (v zelenih dresih) nizali napade, a dosegli le en gol. Foto: Simon Maljevac

NOVO MESTO > Še dobri dve uri pred pričetkom včerajšnje tekme je dolenjsko prestolnico zajela močnejša ploha. Tako je akterje na stadionu Portoval pričakala precejšnja sopara, ki je v končnici tekme vendarle malce popustila, dvoboj pa se je končal že skoraj v mraku. Gostujoči strateg Miran Srebrnič z izbiro začetne enajsterice ni presenetil, po previdnem začetku pa je v 13. minuti za prvo gostujočo nevarnost poskrbel Jaka Kolenc, a je domači vratar Miodrag Mitrović zbrano posredoval ob pravi bombi iz razdalje. V nadaljevanju prvega polčasa so bili predvsem po zaslugi neumornega Josipa Fučka nevarnejši Novomeščani, tako da je imel goriški čuvaj mreže Grega Sorčan kar nekaj dela, v 23. minuti pa so mu ob atraktivni obrambi po strelu Denisa Mojstrovića zaploskali celo domači navijači. Sledil je poskus Amela Đuzdanovića iz bližine, v 31. minuti pa je Fuček s strelom iz voleja spretno in srečno matiral nemočnega Sorčana ter razveselil še kar lepo popolnjene tribune novomeškega stadiona.

Stadion Portoval, gledalcev 500, sodniki: Skomina (Koper) 6. Strelci: 1:0 Fuček (31), 1:1 Džuzdanović (42), 1:2 Širok (54). Krka: Mitrović 6, Marotti 5,5, Collins 5, Ejup 6, Dežmar 5,5, Mojstrovič 6, Welbeck 6, Dangubić 6 (od 60. Perić 5,5), Novinić 5,5 (od 82. Kramar -), Kastrevec 5,5, Fuček 7 (od 88. Potokar -). Trener: Andrej Kastrevec. Gorica: Sorčan 7, Celcer 6, Širok 7, Burgić 6,5 (od 75. Kotnik 6), Arčon 6,5, Kolenc 6,5, Eleke 6,5, Kavčič 6,5, Džuzdanović 7, Jogan 6,5, Martinović 6. Trener: Miran Srebrnič. Rumeni kartoni: Welbeck; Arčon, Martinović, Džuzdanović. Rdeči karton: Collins.

Že čez tri minute so imeli Novogoričani lepo priložnost za izenačenje, a je Uroš Celcer slabo meril iz prostega strela, za nekaj slabe volje pa je poskrbel še koprski sodnik Damir Skomina, ko je njegova piščalka ostala nema ob igranju enega izmed domačih branilcev z roko v svojem kazenskem prostoru.

Na začetku 42. minute je že vse kazalo, da si bodo Dolenjci priigrali odločilno prednost, saj se je žoga po strelu Filipa Dangubića kotalila proti prazni mreži. Toda s sebičnostjo se je “izkazal” Enes Novinić, po njegovem posredovanju pa je stranski sodnik upravičeno dvignil zastavico in označil prepovedani položaj. Kazen je sledila že v naslednjem napadu, ko se je po hitri akciji goriškega napada pred domačimi vrati sam znašel Džuzdanović, ki je ohranil mirno kri in z močnim strelom poskrbel za izenačenje. Šokiranim domačinom ni pomagal niti odmor v slačilnici, saj so Goričani v prvih 15 minutah drugega polčasa povsem prevzeli probudo, v 54. minuti pa je njihovo premoč s pravim evrogolom iz 25 metrov okronal Matija Širok. Naleta Srebrničeve zasedbe pa s tem še ni bilo konec, tako da so domači navijači kmalu ponovno trepetali, a sta bila v matnih situacijah pred Mitrovićem premalo zbrana napadalca Miran Burgić in Blessing Eleke. Sledilo je obdobje boljše igre Krkašev, vendar na srečo vodstva glasnih Terror Boysov nevarne špodaje Fučka niso našle pravega naslova. Ko je že vse kazalo, da bi znali domačini vendarle še drugič premagati Sorčana, je deset minut pred koncem rednega dela tekme na sredini igrišča pregrobo posredoval Jamilu Collins in zasluženo prejel rdeči karton, kar je Novomeščanom močno otežilo delo v končnici tekme. Kljub temu se je moral Sorčan zelo potruditi po močnem prostem strelu Lea Ejupa, v zadnjih minutah pa so Goričani z občasnimi paničnimi izbijanji obdržali minimalno prednost in se prešerno razveselili prve gostujoče zmage v sezoni.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano