Dugonjić z zmago v polfinale, osebna rekorda Baua in Žbogarja

Slovenski plavalci so opravili s prvim predtekmovalnim dnem na evropskem prvenstvu v Berlinu. Po pričakovanjih se je z zmago v svoji predtekmovalni skupini na 100 m prsno v polfinale uvrstil Ravenčan Damir Dugonjić, eden od sofavoritov za visoka mesta.

Damir Dugonjić se je z zmago v svoji predtekmovalni skupini na 100 m prsno uvrstil v polfinale Foto: Stanko Gruden
Damir Dugonjić se je z zmago v svoji predtekmovalni skupini na 100 m prsno uvrstil v polfinale Foto: Stanko Gruden

BERLIN > Damir Dugonjić je bil nekoliko manj zadovoljen z dosežkom 1:01,40, kar je bil v skupni konkurenci le 12. dosežek, vseeno pa je brez težav opravil prvo nalogo v nemški prestolnici. V hudem boju Britancev za dve prosti mesti v polfinalu je bil najhitrejši Adam Peaty, ki se je z 59,97 kot edini spustil pod minuto.

Med Slovenci je tekmovanje z osebnim rekordom 3:52,96 na 400 m prosto začel Mariborčan Martin Bau in osvojil 24. mesto. Najhitrejši je bil Britanec Stephen Milne s 3:48,62, presenečenje pa je bilo deveto mesto svetovnega rekorderja Nemca Paula Biedermanna, ki je tako ostal brez finala.

Na 50 m delfin je nov osebni rekord s 24,40 dosegel tudi Radovljičan Robert Žbogar in potrdil dobro formo za paradno 200-metrsko razdaljo. Izid je zadostoval za 28. mesto, od polfinala pa je bil oddaljen 33 stotink sekunde. Ukrajinec Andrej Govorov je z 22,87 dosegel nov rekord prvenstev, v isti disciplini je to v ženski konkurenci s 25,12 uspelo tudi Švedinji Sarah Sjöström.

Popoldan bo tako slovenske barve branil le Dugonjić, v torek zjutraj pa nastope čakajo Anjo Klinar za ogrevanje na 100 m prosto, Tanjo Šmid in Tjašo Vozel na 100 m prsno ter Baua na 200 m prosto.

STA


Najbolj brano