Dugonjić suvereno v polfinale

Predzadnji dan svetovnega prvenstva v 25-metrskih bazenih je plavalec ravenskega Fužinarja Damir Dugonjić po pričakovanjih suvereno opravil s predtekmovanjem na 50 m prsno. Z najboljšim letošnjim dosežkom 26,39 se je Dugonjić, ki v Dohi brani srebro iz Carigrada 2012, kot četrti prebil v večerni polfinale, ki bo na sporedu ob 17.32.

Damir Dugonjić se je na svetovnem prvenstvu v Dohi uvrstil v polfinale na 50 m prsno.   Foto: Stanko Gruden
Damir Dugonjić se je na svetovnem prvenstvu v Dohi uvrstil v polfinale na 50 m prsno.  Foto: Stanko Gruden

DOHA > “Zadovoljen in vesel sem, da sem se suvereno uvrstil v polfinale. Zadovoljen sem tudi s časom in plavanjem. Morda malo preveč drsim v obrat in upam, da se mi bo to popoldan izšlo boljše. Sicer pa je bil skok dober, plavanje je bilo močno,” je po tekmi ocenil Damir Dugonjić. Šele polfinale bo razkril tudi pravo razmerje moči. Najhitrejši je bil z dosežkom 26,07 Britanec Adam Peaty, pred Dugonjićem pa sta bila še svetovni rekorder Južnoafričan Cameron van der Burgh in svetovni prvak na 100 prsno Brazilec Felipe Silva, a se je 15 tekmovalcev med 2. in 16. mestom zvrstilo v šestih desetinkah sekunde.

O dosežku 26,8 za polfinale, kar štiri desetinke hitreje kot na zadnjem prvenstvu v Turčiji, je Dugonjić dejal: “Plavanje je vsako leto hitrejše in sam sem pričakoval, da bo treba plavati še hitreje. Enostavno je treba vsako leto izboljševati rezultate, sicer se hitro lahko zgodi, da izpadeš iz elite. Veliko se spreminja, pri nas so zdaj dovolili delfinov udarec, ki ga nekateri zelo dobro izkoristijo. Sam ga ne, ker temu nisem dajal poudarka, a bom moral, saj se da s tem veliko pridobiti, posebej v malih bazenih.”

STA


Najbolj brano