Dugonjić na test v Francijo, Slovenci v Kopru

Najboljši slovenski plavalec Damir Dugonjić bo v petek in soboto nastopil na odprtem prvenstvu Francije v Vichyju. Kot poudarja trener Matija Medvešek, bo konkurenca v Franciji zelo ostra, bolj kot uvrstitve pa bodo v pripravah na avgustovsko evropsko prvenstvo v Berlinu tokrat pomembni doseženi izidi.

Matjaž Markič Foto: STA
Matjaž Markič Foto: STA

PARIZ, KOPER > V prsnem slogu bo imel Damir Dugonjić močno konkurenco, saj so ob najboljših Francozih v prsnem slogu prijavljeni tudi Nemci Marco Koch, Hendrik Feldwehr in Christian von Lehm, pa Južnoafričan Guglio Zorzi, Madžar Daniel Gyurta, Italijan Fabio Scozzoli, Brazilec Joao Gomez in številni drugi dobri plavalci.

“Želim si, da Damir ponovi dosežek okrog 1:01,1 na 100 prsno iz Monte Carla in izid okrog 27,5 na 50 prsno. Vem, da je v tem trenutku po trdem delu zelo utrujen in takšna izida bi bila zelo dobra,” pravi trener ravenskega Fužinarja in dodaja, da prav veliko časa za spreminjanje dosežkov do avgustovskega EP ni več. “Ti dosežki bi bili nekako zelo podobni kot lani,” še pravi Matija Medvešek, ki je zelo pohvalil razmere v Franciji, zagodli so mu jo samo letalski prevozniki, ki so na poti do Francije izgubili prtljago, v kateri so tudi nekateri pomembni pripomočki za trening pred tekmo.

Večino slovenskih plavalcev pa v soboto čaka miting v Kopru. Tam bodo nastopili Radovljičani Anja Klinar, Tjaša Pintar in Robert Žbogar, triglavani Urša Bežan, John Peter Stevens in Jan Karel Petrič, plavalec Ljubljane Anže Tavčar, Celjanka Anemari Košak in seveda prvi plavalec domačega kluba Matjaž Markič.

“Vesel sem, da ta miting postaja tradicionalen in da se plavalci radi vračajo v Koper. Prijavljenih je lepo število plavalcev, napovedano je lepo vreme in komaj čakam to tekmo,” pravi Markič, ki se bo prvič letos predstavil tudi na 100-metrski razdalji v prsnem slogu. “Tukaj preverjam formo. Prav zanima me, kako hiter sem na 100 prsno. Bolj pomemben bo seveda nastop na pol krajši razdalji, kjer si želim izid okrog 28,0,” še pravi Koprčan.

STA


Najbolj brano