Državni prvaki premagali pokalne zmagovalce

Nogometaši Maribora so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:1 (2:1). Državni nogometni prvaki so aktualne pokalne zmagovalce pribili na dno prve lige.

Gorica, ki na srečanju z Mariborom ni razočarala, je po štirih krogih naprej brez osvojene točke  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Gorica, ki na srečanju z Mariborom ni razočarala, je po štirih krogih naprej brez osvojene točke  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

MARIBOR > Gorica, ki na srečanju ni razočarala, je po štirih krogih naprej brez osvojene točke. To je bila generalka pred sredinim superpokalom, ki bo v Novi Gorici. Domači trener Ante Šimundža je spet nekoliko premešal enajsterico, v prihodnje pa v njegovih kombinacijah zagotovo ne bo Gorana Cvijanovića, ki je včeraj prestopil k Rijeki.

Stadion v Ljudskem vrtu, gledalcev: 4500; sodniki: Ponis (Koper), Vidali (Gračišče) in Patarić (Izola). Strelci: 0:1 Makinwa (12.), 1:1 Tavares (36.), 2:1 Bohar (40.). Maribor: Handanović, Mejač, Rajčević, Šuler, Viler, Sallalich (od 81. Vršič), Mertelj, Filipović, Bohar, Tavares (od 73. Mendy), Zahović (od 85. Fajić). Gorica: Simčič, Vanin (od 77. Širok), Jogan, Kavčič, Enow, Arčon (od 58. Osuji), Johnson, Vetrih, Žigon, Makinwa (od 62. Nagode), Majcen. Rumeni karton: Johnson.

Novogoričani so začeli odločno. V 13. minuti je Mariborčane šokiral Stephen Makinnwa. Gostje so izvedli kot, žoga je prišla do Makinwe, ki jo je s kolenom poslal v mrežo.

Mariborčani so po prejetem golu skušali prevzeti popoln nadzor na igrišču, vendar so bili gostje zbrani in so si pripravili nekaj akcij pred vratarjem Jasminom Handanovićem. V 28. minuti bi Dejan Žigon lahko bolje reagiral. V 36. minuti so domači le izenačili. Mitja Viler je z leve strani poslal predložek v kazenski prostor, tam pa je bil Marcos Tavares višji od Alena Jogana in je z glavo žogo poslal v mrežo.

Za preobrat je v 40. minuti poskrbel Damjan Bohar. Pripravil je prodor in ob razredčeni gostujoči obrambi prišel do neoviranega strela v levi spodnji kot vratarja Vasje Simčiča.

V drugem polčasu so domači stopnjevali pritisk. Igra je večinoma potekala na polovici gostov, ki niso znali povezati igre. Kot bi jim zmanjkalo sape. V 48. minuti je Sintayehu Sallalich z 22 metrov močno streljal, Simčič je žogo s skrajnim naporom preusmeril v prečko. Simčič je večkrat rešil vrata.

Strel Tavaresa v 64. minuti je odbil v kot, minuto kasneje je pred golovo črto posredoval po strelu Željka Filipovića. V 72. minuti je Tavares spet streljal, meril je proti desnemu zgornjemu kotu, Simčič pa jo je preusmeril v kot.

Mariborčani bodo v 5. krogu prihodnjo soboto gostovali v Celju, Gorica pa bo dan pozneje gostila Radomlje.

STA


Najbolj brano