Državna naslova Zemljaku in Potočniku ter Pešičevi in Skarlovnikovi

V Kranju so pozno sinoči odigrali finale državnega prvenstva v odbojki na mivki. V moški konkurenci sta se naslova veselila Jernej Potočnik in Nejc Zemljak, medtem ko sta pri ženskah zmagali Jelena Pešič in Ana Skarlovnik.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KRANJ > Čeprav so se letos dvojice med seboj nekoliko premešale, so naslovi po pričakovanjih odšli v preizkušene roke. Jernej Potočnik in Nejc Zemljak, ki sta v polfinalu z 2:0 ugnala Danijela Pokeršnika in Zlatka Pulka, sta bila v finalu nato z 2:1 (18, -19, 12) boljša od para Grega Erpič - Rok Žlajpah. Po izenačenju na 7. točki, sta Erpič in Žlajpah uspela pobegniti za tri točke, ampak le za kratko, saj so bili pri 12. točki spet vsi poravnani.

Drugi pobeg jima je uspel pri 18:15, ko je Zemljak naredil dve zaporedni napaki. Ampak kasnejša zmagovalca se nista dala in sta hitro spet ujela priključek in tudi zaključek niza odigrala odlično ter prišla do vodstva 1:0 v nizih. V drugem nizu sta se Dolenjca ponovno zbrala in točke sta ekipi osvajali enakomerno do 10:10, nato pa je gorenjsko - štajerska naveza prevzela pobudo in tudi vodstvo dveh točk. V nizu preobratov je bilo tudi to le za kratko. Ekipi sta izmenoma prihajali v vodstvo predvsem z nekaj lepimi bloki, na koncu sta bila uspešnejša Dolenjca in kot se za finale spodobi, je o državnem prvaku odločal tretji skrajšani niz.

V zadnjem nizu sta si malenkostno prednost ustvarila Potočnik in Zemljak. Pri 14:11 sta imela že zaključno žogo za naslov, a sta se Dolenjca ubranila. Že z naslednjo točko pa sta Potočnik in Zemljak osvojila naslov državnih prvakov.

Pri dekletih sta Jelena Pešič in Ana Skarlovnik v polfinalu premagali Eriko Fabjan in Moniko Potokar z 2:1, nato pa sta si finalno zmago priigrali z 2:0 (13, 18) nad dvojico Nataša Fekonja - Sara Sakovič. Pešičeva in Skarlovnikova sta z natančnimi žogami v prostor povsem deklasirali svoji nasprotnici, ki ju je očitno malo tudi zdelala trema. Drugi niz je bil bolj izenačen do izida 11:10, nato pa je na sceno stopila Ana Skarlovnik in z natančno odmerjenimi žogami spravljala nasprotnici v obup. Zmagovalki sta si priigrali tri točke prednosti, kar je bilo dovolj za zmago in osvojitev državnega naslova.

Tretje mesto pri ženskah sta osvojili Fabjanov in Potokarjeva, pri moških pa Pokeršnik in Pulko.

STA


Najbolj brano