Drugi ligi naproti

Novogoriški NTK Gorica je novo tretjeligaško sezono začel s poletnimi pripravami v Čepovanu. S številnim podmladkom se namerava počasi približati boju za vrnitev v drugo ligo.

Ekipa NTK Gorica na poletnih pripravah v Čepovanu. Foto: Dean Mavri
Ekipa NTK Gorica na poletnih pripravah v Čepovanu. Foto: Dean Mavri

NOVA GORICA >Novogoriški moški Namiznoteniški klub Gorica je v 62 letih delovanja doživljal vzpone in padce. Za močno člansko ekipo nikoli ni bilo denarja. Nekoliko boljši časi so bili v prejšnjem desetletju, ko je bila Gorica stabilen drugoligaš, vedno pa je klub dobro delal z mladimi. Prav iz NTK Gorica je pot proti svetovni eliti začel olimpijec Bojan Tokić. Dečki in kadeti so temelj kluba, ki je lani zasedel četrto mesto v tretji državni članski ligi.

Zaradi razpustitve prvega moštva Letrike iz Vrtojbe bo Gorica v novi sezoni edini moški namiznoteniški članski ligaš s severa Primorske. Čeprav tretjeligaš, so se fantje NTK Gorica na kondicijskih pripravah v Čepovanu zbrali že v začetku avgusta. Od tedaj marljivo vadi 15 tekmovalcev - od otrok do članov.

Predsednik in eden od trenerjev Dean Mavri, ki je klub prevzel v finančno težkih časih pred tremi leti, upa, da bo prva ekipa naredila korak naprej v tretji državni ligi, kar pomeni uvrstitev na tretje mesto. V ligi bodo igrali povratnik iz zamejstva Tjaš Tance ter že preizkušeni Aljaž Susič, Aljan Vermiglio, Jan Bitežnik in obetavni Rok Likar.

Prioriteta kluba, ki domuje v večnamenski vadbeni dvorani ob novogoriškem kotalkališču, je sicer delo s fanti v selekcijah dečkov, kadetov in mladincev ter iskanje talentov med najmlajšimi, ki se z namiznim tenisom seznanjajo v štirih klubskih krožkih na osnovnih šolah Goriške. Za vadbo s približno 20 otroki ob Mavriju skrbijo še Tomaž Mihelj, Slavko Pavlin in Aljaž Susič. Vztrajno delo na takšnih osnovah naj bi Gorico čez tri leta spet vrnilo med stabilne drugoligaše. Klub sicer gradi pripadnost z vadbo za vse starosti. Zvestih mu je tudi več kot 20 veteranov, ki se pozimi udejstvujejo v rekreativni ligi.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano