Drugi dan zlato in bron

Drugi tekmovalni dan na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane je slovenskemu tekmovalnemu zastopstvu prinesel medalji v ekipnih vožnjah.

Mladinci (z leve) Jakob Jeklin, Urh Turnšek in Tine Kancler so 
v ekipni vožnji kanuistov osvojili bronasto evropsko odličje. Foto: Kzs
Mladinci (z leve) Jakob Jeklin, Urh Turnšek in Tine Kancler so v ekipni vožnji kanuistov osvojili bronasto evropsko odličje. Foto: Kzs

SOLKAN > Potem ko se je kanuistom v kategoriji do 23 let, kjer sta reprezentančne barve zastopala tudi člana domačega KK Soške elektrarne Žiga Taljat in Gašper Kovačič, za slabo sekundo izmuznil bron in so pristali na nehvaležnem četrtem mestu, so za veselje v slovenskem taboru poskrbeli njihovi vrstniki v moštvenih vožnjah kajakašev. Martin Srabotnik, Simon Brus in Žan Jakše, ki so na Soči sodili v najožji krog favoritov, so osvojili zlato medaljo. Na zmagovalnih stopničkah so jim družbo delali Italijani, ki so zaostali sekundo in šest desetink, ter Rusi.

Drugo odličje so priveslali kanuisti v mladinski konkurenci, kjer je solkanski klub prispeval dva čolna. Tine Kancler in Jakob Jeklin sta z Urhom Turnškom priveslala do brona. Hitrejši so bili le prvaki Italijani in srebrni Čehi. Ob koncu današnjega tekmovalnega programa so bili blizu odličju tudi kajakaši v mladinski kategoriji. Zavoljo dveh dotikov in štirih sekund kazenskega pribitka so osvojili šesto mesto. Razlike na vrhu so bile minimalne. Slovenija je za novimi prvaki iz Nemčije zaostala sekundo in 95 stotink. Člana slovenskega moštva iz domačega kluba Jakob Jež in Tine Kancler se bosta tako poskušala približati vrhu v posamični konkurenci. Jutri ju najprej čaka polfinale, če se jima bo uspelo prebiti med najboljšo deseterico, pa še finale.

Kancler bo imel tako kot v preteklih dneh dvojni spored. Finale in morda še kaj več bo lovil tudi med kanuisti. Sicer pa danes polfinale v kategoriji do 23 let čaka še kanuistki domačega kluba Nino Bizjak in Aljo Kozorog, ki je danes obstala v kvalifikacijah med kajakašicami. Polfinale se je izmuznil tudi kajakašici Evi Jeklin med mladinkami. S kvalifikacijami pa sta danes uspešno opravila kanuja dvoseda iz solkanskega kluba. Nejc Polenčič in Štefan Božič ter Aljaž Jug in Erazem Šavli bosta v polfinalu mladincev veslala v nedeljo.

Tekmovalna poslastica pa se s posamičnima polfinalom in finalom kajakašev do 23 let obeta jutri. Slovenija bo z zlatim trojčkom iz moštvene vožnje imela močne adute, a konkurenca z olimpijcema, Slovakom Jakubom Grigarom, ki brani naslov najboljšega med mlajšimi člani, in Poljakom Maciejem Okreglakom, zares nabrušena.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano