Druga liga bo počakala

Ajdovskim nogometašem v Kranju ni uspelo uprizoriti še enega zasuka. Z zmago 3:1 na drugi tekmi dodatnih kvalifikacij in s skupnih 4:2 si je napredovanje v drugo ligo v prihodnji sezoni zagotovila Zarica. Zarica : Ajdovščina Škou 3:1 (1:0).

 Đoša Lazarević (levo), ki je zadel v Ajdovščini, se v Kranju ni vpisal med strelce. Foto: Primož Brecelj
Đoša Lazarević (levo), ki je zadel v Ajdovščini, se v Kranju ni vpisal med strelce. Foto: Primož Brecelj

KRANJ > Moštvi nista občutno spreminjali svojih postav v primerjavi s prvo tekmo. Trenerja sta opravila menjavi le po sili razmer oziroma glede na rdeče kartone z obračuna v Ajdovščini.

Športni center Zarica, gledalcev 400, sodnik Žganec (Ljubljana). Strelci - 1:0 Božičić (5), 1:1 Kadrija (65), 2:1 Peternel (70), 3:1 Robnik (76). Zarica: Mulalić, Peternel, Preradović, Božičić (od 89. Ajdovec), Ivanuša, Šujica, Marinković (od 89. Pirc), Kotnik, Robnik, Babić, Dolžan. Trener: Janez Zupančič. Ajdovščina Škou: Brecelj, Žgur, Tragin, Kompara, Vidmar, Ivanović (od 78. Žižmond), Smajila, Tomažič, Berginc (od 72. Zornik), Kadrija, Lazarević 6,5. Trener: Jan Vidic. Rumeni kartoni - Peternel, Preradović, Robnik; Smajila, Ivanović, Vidmar, Lazarević.

Lahko rečemo, da je imela srečnejšo roko pri izboru nadomestnih moči domača klop. Trener Janez Zupančič je namreč že na začetku poslal na igrišče rezervista Dejana Božičića, ki je že v peti minuti zatresel gostujočo mrežo, potem ko so gostitelji iz kota poslali neugoden predložek v ajdovski kazenski prostor. Začetek tekme je bil torej na las podoben tistemu v Ajdovščini, ko so Kranjčani prav tako dosegli hiter zadetek. Ajdovskih izhodišč domače vodstvo sicer ni bistveno spremenilo. Po domačem remiju 1:1 so v gosteh nujno potrebovali vsaj en zadetek.

Razvoj dogodkov ni obetal lahke naloge. Zarica je imela na svoji strani poleg pripadajoče nesporne vloge favorita tudi statistiko, ki ni dopuščala veliko tekmovalne negotovosti. Kranjčani so do naslova prvaka v 3. SNL center namreč prišli po zmagovalnem pohodu na domačem igrišču, kjer so gostom prepuščali le drobtinice. Po drugi strani je optimizem Ajdovcev temeljil prav na prepričljivih predstavah z gostovanj in tudi napetem, a dobljenem dvoboju z Izolani za prvo mesto v 3. SNL zahod ter uvrstitvi v dodatne kvalifikacije.

Kakorkoli, po zaostanku 0:1 so imeli Ajdovci žogo več v svoji posesti in izvedli so tudi nekaj obetavnih akcij, iz katerih bi lahko več iztržili. Gostiteljem, ki so na prvi tekmi nevarno pretili iz protinapadov, pa tokrat niso pustili izrazitih priložnosti. Vznemirljivih dogodkov v preostanku prvega polčasa tako ni bilo veliko, in izid je puščal odprte možnosti tudi za morebitni zasuk.

Gostje so se v nadaljevanju resnično vrnili v igro z zadetkom Valdrina Kadrije. Najboljši strelec ajdovske ekipe v rednem delu sezone je izenačil izid na drugi tekmi v Kranju in tudi v skupnem seštevku dvojnega obračuna. Vse se je začelo znova. Žal pa je upanje gostov in kakih sto ajdovskih privržencev tlelo le krajši čas. Gostitelji so spet pritisnili in nanizali štiri kote. Iz prekinitve so se dokopali tudi do drugega vodstva. Vnovične vrnitve Ajdovcev ni bilo, dvome o skupnem zmagovalcu pa je s tretjim domačim zadetkom razblinil Dejan Robnik.

“Po izenačujočem golu smo se preveč povlekli nazaj, kar so tekmeci izkoristili. Zarica je v seštevku obeh tekem zasluženo slavila, sami pa smo lahko ponosni na to sezono, ki nam je lahko kažipot za naprej,” je pojasnil ajdovski trener Jan Vidic. ASO


Najbolj brano