Drobne napake so odnesle zmago (foto)

Čeprav v prvenstveni premieri niso blesteli, so bili košarkarji Portoroža proti favoriziranemu Zlatorogu blizu uspeha, a so sanje o zmagi odpihnile napake v končnici dvoboja. Portorož: Zlatorog Laško 66:70.

Dvoboj najboljših strelcev na tekmi -  Laščana Dejana Jeftića 
(levo, 20 točk) in Portorožana Alena Hodžića (15 točk).   Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Dvoboj najboljših strelcev na tekmi - Laščana Dejana Jeftića (levo, 20 točk) in Portorožana Alena Hodžića (15 točk).  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LUCIJA > Tako kot v krstni prvoligaški sezoni 2013/14 so Portorožani tudi letos prvenstveni ples v prvi SKL odprli na domačem parketu proti Zlatorogu. Takrat so Laščani parket zapuščali sklonjenih glav, v soboto zvečer pa so bili precej boljše volje, saj so iz lucijske športne dvorane odnesli poln izkupiček.

ŠD Lucija, gledalcev 300, sodniki: Lovšin, Fišer, Kolar (vsi Ljubljana); četrtine - 16:18, 11:16, 23:20, 16:16. Portorož: Barbarič 3 (2:1), Pačarić, Milosavljević, Borse 3, Hvalec, Petrović 10, Zupan 4 (1:0), Ju. Močnik 14 (8:8), Karavdić 3 (2:1), Hodžić 15 (2:2), Besedić 14, Podboj. Trener: Konstantin Subotić. Zlatorog Laško: Jurak 15 (8:4), Jeftić 20 (9:6), Lisica, Grdadolnik, Miklavčič, Maček 2, Krušič 9 (3:3), Vašl 8 (2:1), Abrams 5, Vujasinović 9 (4:3), Đekić, Čebašek 2 (2:2). Trener: Predrag Milović. Prosti meti: Portorož 15:12, Zlatorog 28:19; osebne napake: Port. 24, Zlat. 22; trojke: Port 27:6 (Petrović, Besedić po 2, Borse, Hodžić po 1), Zlat. 31: skoki: Port. 44, Zlat. 41.

Uvodne minute so pričakovano minile v dokaj raztrgani igri, za prve portoroške točke v novi sezoni je s trojko poskrbel Vjeko Petrović. Z natančnimi prostimi meti Jureta Močnika so domačini v osmi minuti povedli s 15:13, nato pa so po zaslugi natančnega Dejana Jeftića pobudo prevzeli gostje, ki so sredi druge četrtine prišli do enajstih točk prednosti, a je Jure Besedič tik pred odhodom na glavni odmor poskrbel za znosnih sedem točk zaostanka. “V prvem polčasu se fantje nikakor niso mogli sprostiti, imeli smo precej težav v napadu,” je razlog za neučinkovit prvi polčas, v katerem so Portorožani izredno slabo metali za tri točke, razkril domači trener Konstantin Subotić. Tokrat še ni imel na voljo novinca Aleksandra Milosavljevića, zato so Besediću v bitki pod košem na pomoč priskočili Sedin Karavdić, Nejc Zupan in Tomaž Podboj.

Boljši zaključek tretje četrtine je napovedal juriš Portorožanov, ki so z delnim izidom 14:3 v 34. minuti povedli z 58:56, za njihovo zadnje vodstvo pa je dobre tri minute pred koncem poskrbel Jan Barbarič. Minuto pred koncem je Alen Hodžić svojo ekipo ponovno približal le na točko zaostanka. Sledil je trenutek nepazljivosti domače obrambe, ki je Danijela Vujasinovića za trenutek pustila samega pri metu za tri točke. Gostujoči branilec je izkoristil priložnost in Zlatorog popeljal do štirih točk prednosti, zatem pa je z dvema zadetima prostima metoma dokončno zapečatil usodo ladjarjev. Ti so bili sicer boljši v skoku pod obema obročema, a so si privoščili več izgubljenih žog od tekmecev in bistveno preveč zgrešenih metov za tri točke, obenem pa se je nekaj “mrtvih” žog v zadnjih minutah dvoboja nesrečno znašlo v rokah gostov. “V drugem polčasu smo ujeli ritem in se vrnili v igro za zmago. Na koncu smo dvakrat slabo reagirali v obrambi, kar so gostje izkoristili in v ključnih trenutkih zadeli nekaj metov z razdalje,” je po koncu dvoboja dodal Subotić, medtem ko je bil trener Zlatoroga Predrag Milović kljub zmagi precej kritičen: “Naša igra v prvem polčasu je bila dokaj v redu, medtem ko je zadnjih petnajst minut primernih za grajo in čim hitrejšo pozabo. Ne glede na vse na koncu štejeta točki, je pa pred nami še veliko dela, da bomo igrali košarko tako, kot se spodobi.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano