Drevova sedma, Bremova zmagala v Courchevelu

Avstrijka Eva-Maria Brem je zmagala na veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v francoskem Courchevelu. Sedemnajst stotink sta za njo zaostali Norvežanka Nina Löseth in Švicarka Lara Gut, ki sta delili drugo mesto. Sedma je bila z izidom kariere Ana Drev (+1,57), na 23. mestu pa je končala druga slovenska finalistka Katarina Lavtar (3,36).

Ana Drev Foto: STA
Ana Drev Foto: STA

COURCHEVEL > Tridesetletna Ana Drev je bila doslej le trikrat med deseterico v svetovnem pokalu, od tega tokrat drugič v Courchevelu. Na tem francoskem prizorišču je bila deseta 16. decembra 2012, doslej najvišjo uvrstitev pa je dosegla z osmim mestom v kanadski Panorami 24. novembra 2007.

“Zelo sem vesela tega sedmega mesta. Na drugo progo sem šla res agresivno, saj sem vedela, da v prvi vožnji nisem peljala najbolje. Čutila sem, da imam še rezervo in se zavedala, da lahko z dobro drugo vožnjo pridem precej više,” je uvodoma povedala Štajerka. “Ta proga mi zelo ustreza, saj je tehnično precej zahtevna, hkrati pa nima veliko ravnin, kjer ponavadi izgubljam čas.”

Drevova je bila po prvi vožnji na 15. mestu, na drugi progi pa je imela tretji najboljši čas. Hitrejši sta bili le Avstrijka Katharina Truppe in Italijanka Sofia Goggia.

“Vem, da imam rezerve in da lahko še napredujem. Bistvo je, da sestavim dve enakovredni, dobri vožnji. V svetovnem pokalu je konkurenca tako huda, da z eno dobro vožnjo ne moreš povsem do vrha. Na zadnjih treningih sem bila zelo hitra, podobno tudi na drugi progi danes, povsem zadovoljna pa bom, ko bom združila dve dobri vožnji,” je dodala Drevova.

V finale se nista uvrstili Ilka Štuhec, ki je bila 45. (+3,63), in Tina Robnik na 48. mestu (+4,19).

V veleslalomskem seštevku je na čelu Eva-Maria Brem pred Laro Gut. Švicarka je zdaj v skupnem vodstvu, saj je po sobotni smukaški zmagi v Val d'Iseru in superkombinacijski dan prej na istem prizorišču prehitela Američanko Lindsey Vonn, ki ima po današnjem 13. mestu 58 točk zaostanka.

To je bila zadnja ženska preizkušnja alpskih smučark pred božičnimi prazniki. Mednarodna smučarska zveza je po snežni kontroli prižgala zeleno luč za tekmi 28. in 29. decembra v Lienzu. Pripravili so namreč dovolj snega, da bodo lahko kljub otoplitvi pripravili slalom in veleslalom desetič v zadnjih 20 letih.

STA


Najbolj brano