Drevi prihaja še drugi favorit za vrh

Po uvodnem porazu z Zlatorogom bodo Portorožani danes gostili še eno moštvo, ki je v sezono vstopilo z visokimi ambicijami. V portoroške vrste se je pred tekmo s Heliosom vrnil ajdovski center Nejc Buda.

Nejc Buda (levo) se je v portoroškem dresu že zoperstavil tudi 
Saniju Bečiroviću. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nejc Buda (levo) se je v portoroškem dresu že zoperstavil tudi Saniju Bečiroviću. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LUCIJA > “Z Nejcem Budo smo podpisali pogodbo do konca sezone. Dobili smo preverjenega košarkarja, s katerim smo hitro našli skupni jezik. Nejc je bil že v preteklih sezonah član našega kluba in verjamem, da bo ponovno postal pomemben član naše ekipe,” je pred današnjim domačim obračunom proti Helios Sunsom (19.30) pojasnil trener Portoroža Konstantin Subotić. Dodal je še, da je vodstvo kluba že sporazumno končalo sodelovanje s srbskim centrom Aleksandrom Milosavljevićem, ki je pred dvema tednoma v Istro prišel iz Laškega. Zanimivo je, da so se tudi Domžalčani med tednom okrepili z novim centrom in svoji kakovostni zasedbi dodali še Srba Dejana Bjelića, ki se je v Slovenijo preselil iz bolgarskega Černomereca.

Konstantin Subotić: “Naredili bomo vse, da pridemo do pozitivnega rezultata, za to pa bo potrebna zares dobra predstava.”

Domžalska “sonca” so se v prvem krogu Lige Telemach znesla nad praktično mladinsko zasedbo Elektre in zabeležila zmago s kar 86 točkami razlike, z mislijo na novi dve točki pa bodo varovanci Gašperja Okorna zagotovo pripotovali tudi v Lucijo. Pod taktirko Desklana Jana Močnika, ki je Okornova podaljšana roka na parketu, bodo skušali Domžalčani uveljaviti atraktiven slog igre, ki je pisan na kožo Američanoma Travisu Cohnu in Hughu Robertsonu. Ob igri na postavljeno obrambo pa prevladujeta krilni košarkar Djordje Lelić in krilni center Marjan Čakarun, ki si deli minutažo z izkušenim Željkom Zagorcem in nadarjenim Leonom Šantljem.

Pred ladjarji je tako nova zahtevna preizkušnja, na kateri bodo v primerjavi s premiero proti Laščanom skušali narediti korak naprej pri uigranosti, ki zaradi pozne sestave ekipe trenutno ni njihov glavni adut. “Helios letos v domačem prvenstvu ponovno meri visoko, morda celo na sam vrh. Proti vsem ekipam v uvodnem delu prvenstva bodo favoriti, a bomo kljub temu skušali narediti vse, da pridemo do pozitivnega rezultata. Zavedamo se, da bomo za to potrebovali zares dobro predstavo,” je dodal Subotić, ki je z vrnitvijo Bude dokončno zaokrožil sestavo moštva za letošnjo sezono.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano