Drevi kar na zmago

V taboru Žurda Koper so dobro izkoristili dvomesečni premor v ženski ligi. Koprska ekipa je decembra priprave začela s skupnim obiskom Sviščakov, potem pa je pridno trenirala, nabirala kondicijo in uigravala igralne kombinacije.

 Foto: STA
Foto: STA

KOPER > “Malce so nas sicer ovirale delovne obveznosti deklet in pa tudi prazniki. Tri ali štiri dni treniraš v polni postavi, potem nekaj dni ne moreš. Ampak ne jočemo, saj so tudi drugi klubi v podobnem položaju. V drugi del sezone bomo vstopili predvsem z več izkušnjami. Jeseni smo nekaj točk zapravili zaradi neuigranosti, sedaj so se punce bolje spoznale med seboj, zato bo v igri moralo biti precej manj izgubljenih žog. Vsaka igralka ve, kaj mora storiti in kaj bo storila njena soigralka, zato ne bo več izgovorov. Kristina Petrinja je dokončno pozdravila poškodbo, okrepili pa smo se z vratarko iz Umaga Andreo Pavić. Vrnila se je tudi Amina Jagurdžija, a je zbolela in zadnjih deset dni ni trenirala,” je pred današnjo tekmo proti ekipo Zelene doline Žalec povedal trener Koprčank Valentino Štingl.

Žurd Koper je na lestvici deveti in je doslej zbral vsega tri točke, a položaj le ni tako kritičen, kot se zdi na prvi pogled. Z neposrednimi tekmicami za obstanek iz Maribora in Velenja se bodo koprske igralke spomladi pomerile na domačem parketu Arene Bonifika, poleg tega pa lahko premagajo še marsikoga - s pogumno predstavo tudi drevi Žalčanke. SJ


Najbolj brano