Dragić ne bo najbolje plačani igralec Miamija

Predsedniku košarkarskega moštva Miami Heat Patu Rileyju je po slovenskemu organizatorju igre Goranu Dragiću v moštvu za prihodnjo sezono severnoameriške lige NBA uspelo obdržati tudi 33-letnega Dwyana Wada, ki bo za dodatno enoletno pogodbo v moštvu s Floride po poročanju ameriških medijev dobil 20 milijonov dolarjev (18 milijonov evrov).

Goran Dragić Foto: STA
Goran Dragić Foto: STA

MIAMI > Že v sredo se je za nadaljevanje kariere v Miamiju dogovoril slovenski as Dragić, ki bo del vročice še pet let, v tem času pa bo prejel 90 milijonov dolarjev (80,5 milijona evrov), na sezono 18 milijonov dolarjev (16,1 milijona evrov), kar pomeni, da Dragić vsaj v prihodnji sezoni ne bo najbolje plačani igralec Miamija, saj bo dva milijona dolarjev več dobil Wade.

Ob Dragiću se je z začetkom prestopnega roka med proste igralce preselil tudi Wade, ki si je prav tako kot Dragić želel boljših pogojev. Zvezdniškemu organizatorju igre je uspelo izsiliti boljšo plačo ter bo vročici, s katero je osvojil tri šampionske prstane, ostal zvest še vsaj eno sezono. Wade je tako odpravil strahove navijačev Miamija, ki so se zbali, da bo kot prosti igralec izbral nov izziv in novo sredino, kot možnost se je omenjal Cleveland Cavaliers, kjer bi se združil s prijateljem in nekdanjim kolegom iz Heat LeBronom Jamesom.

Uradno bodo sicer lahko klubi in igralci novo pogodbe začeli podpisovati 9. julija.

V ligi NBA še eno sezono ostaja še en veteran 39-letni Tim Duncan, ki bo še eno sezono ostal član San Antonio Spurs, že pred tem so ostroge dosegle dogovor s Kawhijem Leonardom, ki se mu obeta podpis maksimalne petletne pogodbe v vrednosti 90 milijonov dolarjev, štiriletna pogodba, njena vrednost je 45 milijonov dolarjev, pa se obeta Dannyju Greenu.

Portland Trail Blazers je po poročanju medijev z onstran velike luže sklenil dogovor o podaljšanju sodelovanja za pet let z zvezdniškim organizatorjem igre Damianom Lillardom za astronomski znesek 125 milijonov dolarjev (112,6 milijona evrov).

DeMarre Carroll pa skoraj zanesljivo v naslednji sezoni ne bo nosil dresa Atlanta Hawks, saj je dosegel dogovor o štiriletnem sodelovanju s Toronto Raptors za 60 milijonov dolarjev (54,1 milijona evrov). Atlanta je po drugi strani v svojih vrstah obdržala Paula Millsapa za nadaljnja tri leta za pogodbo vredno 59 milijonov dolarjev.

Chicago Bulls so po poročanju ESPN dosegli dogovor o petletni pogodbi vredni 95 milijonov dolarjev z Jimmyjem Butlerjem. Biki so se dogovorili tudi z Mikom Dunleavyjem, ki bo podpisal triletno pogodbo vredno 14,4 milijona dolarjev (12,9 milijona evrov).

Prejšnje moštvo Ljubljančana Dragića Phoenix Suns pa je doseglo petletno pogodbo z Brandonom Knightom za 70 milijonov dolarjev (63,1 milijona dolarjev).

Ekipa New Orleans Pelicans pa bo za zvezdnika Anthonyja Davisa za novo petletno pogodbo odštela celo neverjetnih 145 milijonov dolarjev (130,7 milijona evrov). Pogodba se bo začela s sezono 2016/2017, Davis pa bo tako postal najbolje plačani igralec lige NBA z letnim prejemkom v višini 29 milijonov dolarjev (26,1 milijona evrov). Gre sicer za najvrednejšo pogodbo v zgodovini lige NBA.

STA


Najbolj brano