Dragić: Mislim, da to ekipo čakajo neverjetne stvari

Najboljši slovenski košarkar Goran Dragić je danes tudi uradno podpisal petletno pogodbo za Miami Heat, na klubski novinarski konferenci po njej pa je dejal, da je cilj jasen, boj za vrh severnoameriške košarkarske lige NBA.

Goran Dragić Foto: Simon Maljevac
Goran Dragić Foto: Simon Maljevac

MIAMI > “Cilj je jasen, trudili se bomo v boju za vrh NBA. Mislim, da to ekipo čakajo neverjetne stvari. Sodim, da se nas bo balo veliko ekip. Vsak igralec v moštvu je pameten in sposoben, in prav vsak ima, jasno, en sam cilj, to je osvojitev naslova prvaka,” je dejal Goran Dragić, ki bo igral skupaj s še enim izvrstnim branilcem. Dwyane Wade in Dragić sta imela v minuli sezoni kar 48,6-odstotno uspešnost metov iz igre.

“Zelo smo veseli in vznemirjeni. Mi vemo, da je Dragić zelo tekmovalen košarkar. Naj vas ne zavede videz, Goran je tako odločen kot vsakdo izmed najboljših v ligi. To pa je tisto, kar si želiš na mojem mestu, kontrolo na igrišču, kontrolo nad igralci, podaljšek trenerja na igrišču, pa tudi nekoga, ki je trden,” pa je dejal trener Erik Spoelstra.

“Ko smo prejšnjo sezono pripeljali Gorana, smo vedeli, da je tak igralec in osebnost, kakršnega želimo vključiti v našo kulturo ekipe Heat. Njegova hitrost, sposobnosti in pogled na košarko so pravšnji za vodenje naše ekipe in sedaj gledamo na to, da ponovno prinesemo lovoriko prvaka NBA nazaj v Miami. Veseli smo, da je podaljšal pogodbo in da bo nosil dres Heat v letih, ki prihajajo, ter da bo Miami njegov dom,” je prek spletne strani kluba sporočil predsednik Miamija Pat Riley.

Klub ni navedel višine pogodbe, ki je po navedbah ameriških medijev “težka” približno 90 milijonov dolarjev (80 milijonov evrov), kar je najvišji znesek v zgodovini slovenskega športa.

STA


Najbolj brano