Dovolj je prisloniti telefon

Občina Postojna je ob začetku leta začela z modernizacijo informacijske turistične infrastrukture. Na različne točke vgrajujejo tako imenovane čipe NFC, izjemno prodorno tehnologijo za brezžično posredovanje informacij.

Na Titovem trgu je oznaka, na kateri je  za mobilne telefone 
opisana celotna pohodniška oziroma kolesarska trasa.   Foto: Vir: Občina Postojna
Na Titovem trgu je oznaka, na kateri je za mobilne telefone opisana celotna pohodniška oziroma kolesarska trasa.  Foto: Vir: Občina Postojna

POSTOJNA > “Raziskave kažejo, da za pridobivanje informacij vedno bolj uporabljamo svojo mobilno napravo, saj si želimo hitro in kakovostno informacijo v zelo kratkem času,” pojasnjuje namen informatizacije turističnih vsebin Igor Marentič, postojnski župan.

Tako je podjetje Tourtech, ki je specializirano za razvoj inovativnih tehnoloških rešitev, na območju postojnske občine začelo z vgradnjo tako imenovanih čipov NFC (Near Field Communication - brezžično posredovanje informacij). To je izjemno prodorna tehnologija na področju brezžičnega posredovanja informacij. V celoti je v Postojni s čipi že opremljena Jamborna pot na vseh 18. točkah, na informacijski tabli v centru Postojne na Titovem trgu pa je za mobilne telefone opisana celotna priljubljena pohodniška oziroma kolesarska trasa.

Uporabniki potrebujejo le pripravljeno napravo NFC, to je običajno mobilni telefon, s katerim lahko s preprostim prislonom na polje NFC pridobijo veliko dodatnih informacij. “Sodobni informacijski pristop je danes nujnost vsake turistične destinacije, čipi NFC pa zagotavljajo učinkovito podajanje informacij,” še doda postojnski župan. Občina Postojna tako kot prva med slovenskimi občinami zagotavlja moderno informacijsko podporo obiskovalcem in domačinom.

LKF


Najbolj brano