Dovolj je bil prvi polčas

Zanimiv sosedski obračun Adrie in Bilj je pripadel gostujočim nogometašem, ki so si pot do četrte prvenstvene zmage v Mirnu utrli s tremi goli v prvem polčasu.

Biljenci (v črno-belih dresih) so si zmago nad sosedi iz Mirna 
priigrali že v prvem polčasu. Foto: Leo Caharija
Biljenci (v črno-belih dresih) so si zmago nad sosedi iz Mirna priigrali že v prvem polčasu. Foto: Leo Caharija

MIREN > Popotnica za obe ekipi ni bila najboljša. Bilje so pred tednom dni doma prvič klonile pred Izolo, Mirenci pa so doživeli visok poraz v Vipolžah. Biljenski odgovor je bil v soboto odločnejši, predvsem pa konkretnejši. Mrežo so gostitelji zatresli še preden so vsi gledalci, tradicionalno razdeljeni na “mirensko” in “biljensko” tribuno, zavzeli svoje položaje. Iz prostega strela je bil natančen Blaž Kožuh. Zgodnji zadetek je seveda usmeril potek tekme, ki se je v prvem polčasu odvijala v valovih. Nekaj časa so imeli pobudo eni nekaj časa drugi. Mirenski odziv po prejetem zadetku sicer ni bil slab. Adria je ustvarila dve, tri obetavne akcije, a brez pravega zaključka.

Adria : Bilje 1:3 (0:3)
MIREN > Igrišče Pri Štantu, gledalcev 170, sodnik Zirnstein (Sečovlje). Strelci - 0:1 Kožuh (4), 0:2 Bragato (32), 0:3 Koron (44), 1:3 Furlan (55).
Adria: Stergulc, Godnič, Furlan, Baša, Žigon, Kuraj (od 46. Černic), Jerkič, Batič, Devetak, Žibernik (od 58. Zovatto), Božič (od 71. Rusjan), Trener: Borivoje Lučić.
Bilje: Bajc, A, Kljajić, Tobijas, Bragato, Rener, Koron, Kožuh, Žižmond, Žniderčič (od 82. Budihna), Doplihar (od 52. B. Kljajić), Črnigoj (od 65. Eler). Trener: Šefik Mulahmetović.
Rumeni kartoni - Kuraj, Batič, Baša, Godnič, Furlan, Devetak; Doplihar, Bragato, Budihna. Rdeč karton Žigon (68).

Precej učinkovitejši so bili gostje, ki so iz protinapadov dvakrat na preprost način izigrali domačo obrambo in si do odmora priborili udobno prednost pred nadaljevanjem. “Prvi polčas smo tekmece povsem nadigrali, za povrh smo bili konkretni in učinkoviti v izpeljavi akcij. Tudi v nadaljevanju smo imeli svoje priložnosti, čeprav je Adria pokazala dobro predstavo,” je povedal kapetan Bilj Tomaž Žniderčič. Drugi polčas je postregel s precej odločnejšo podobo gostiteljev, ki so pošteno pritisnili proti biljenskemu golu. Kombiniranja in preigravanja je bilo sicer precej več od izrazitih priložnosti, a po rošadah v igri so izpeljali kar nekaj akcij, iz katerih bi lahko gostitelji iztržili več od častnega zadetka.

Časa za zasuk je bilo sicer več kot dovolj, a je domači nalet zaustavila tudi izključitev Gregorja Žigona. Domači branilec je resda nepravilno posredoval v čisti situaciji, a še pred tem je sodniška ekipa označila prekršek za Biljence na sredini igrišča, ki ga po pravici ni bilo. Iz prekinitve in nasprotnega napada pa se je nato primerila domača izključitev. Dogodek je pošteno razhudil domačo publiko in igralce, ki so jo odnesli z dvema rumenima kartonoma. Napetost se je na srečo dokaj hitro razkadila, do konca pa je izostala tudi morebitna rezultatska negotovost.

“Vse gole smo praktično prejeli iz protinapadov. Posebej prvi na začetku tekme nam je težko padel. Po hitrem zaostanku smo se sicer pobrali, a žal nismo izkoristili svojih priložnosti. Biljenci so jih. V drugem polčasu smo dvignili raven igre, a tri gole zaostanka je težko izničiti. Tudi z igralcem manj smo poskušali vse, a ni šlo,” je povedal domači kapetan Andrej Baša.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano