Doslej so zmagovali le Celjani

Tribune Arene Bonifika bodo drevi spet polne, saj na obisk prihaja najboljši slovenski rokometni klub - celjska Pivovarna Laško.

Koprski rokometaši obljubljajo, da bodo drevi na igrišču 
pustili tudi zadnje atome moči. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Koprski rokometaši obljubljajo, da bodo drevi na igrišču pustili tudi zadnje atome moči. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > V koprskem taboru pred dvobojem s Celjani vladajo mešani občutki. Čeprav so sezono krojile številne poškodbe in jeseni forma pogosto ni bila enaka predstavam iz prejšnje sezone, so rumeno-modri v novem letu zaigrali kot prerojeni. Redni del prvenstva so končali na prvem mestu in končnico začeli s prepričljivo domačo zmago nad Krko (28:22). Do te je šlo vse po željah navijačev, potem pa je sledilo gostovanje v Škofji Loki, kjer so koprski rokometaši gladko izgubili (21:26). Na vprašanje, ali je šlo proti Loki le za slab dan, za naključen splet okoliščin, ali za kaj drugega, bo prvi del odgovora jasen že drevi. Celje je sicer absolutni favorit in morebitna zmaga domačinov bi pomenila veliko presenečenje, a bi dobra igra mladeničev Rokometnega društva Koper 2013 razblinila vsaj del skrbi, ki so se pojavile po zadnjem gostovanju na Gorenjskem.

Seveda bo treba do konca prvenstva preskočiti še vrsto podobno težkih ovir. Če pa želijo varovanci trenerja Zorana Jovičiča zvečer ponagajati Celjanom, bodo morali odigrati tekmo brez prevelikega števila napak v napadu, obenem agresivno, a ne pregrobo v obrambi. Poleg tega pa še upati, da bo ob odsotnosti Jureta Vrana zablestel edini preostali izkušeni vratar Blaž Vončina.

Ekipa Celja Pivovarne Laško prihaja v Koper po kontroverznem zaključku nastopov v prvi sezoni mednarodne lige Seha. Varovanci stratega Branka Tamšeta so sklepne boje za ubranitev lanskega naslova začeli z gladkima zmagama v Škofji Loki (36:25) in doma proti Riku Ribnici (35:27). V kakovostni celjski ekipi primorske barve odlično zastopata Borut Mačkovšek in Domen Makuc.

Igralci celjskega kluba tvorijo okostje bronaste slovenske reprezentance, Blaž Janc pa je bil prav ta teden izbran za najkoristnejšega igralca lige Seha. Celje ima najbolj kakovosten igralski kader v prvi ligi, poleg tega pa tudi daljšo klop in precej večje izkušnje z igranjem pomembnih tekem od mladega koprskega kolektiva.

Koprčani so se s “pivovarji” lani srečali šestkrat in vsakič izgubili. V rednem delu prvenstva so tako v Celju kot tudi v Kopru izgubili z 28:33. V končnici za prvaka je bilo na celjskem parketu kar 45:25, medtem ko je bila v Areni Bonifika razlika manjša - 37:29. Na finalu slovenskega pokala v Ribnici je Celje zmagalo z 38:25, na tekmi superpokala v Portorožu pa so bili Koprčani doslej še najbliže presenečenju (24:26).

Celjani so tudi pred večernim dvobojem izraziti favoriti. Ker pa je danes prvi april, je morda tudi napočil čas, da najboljši slovenski ekipi tudi Koprčani kakšno ušpičijo.

SANDI JERMAN


Najbolj brano