Dosegli so, kar so si želeli

Sežanskih nogometašev se je v zadnjem obdobju oprijel vzdevek češnjice, po simbolu njihovega generalnega pokrovitelja Cherrybox 24, s katerim so začrtali višje tekmovalne in organizacijske cilje. Imeli so tudi največji obisk med tretjeligaši, saj si je tekme ogledalo 3150 gledalcev.

Največ priložnosti oziroma minut igre je v sežanskem Taboru dobil Andrej Lukač (v ospredju), 
ob njem je  Klemen Kariž. Foto: Matej Glavina
Največ priložnosti oziroma minut igre je v sežanskem Taboru dobil Andrej Lukač (v ospredju), ob njem je Klemen Kariž. Foto: Matej Glavina

SEŽANA > Cilj minule tekmovalne sezone so v celoti izpolnili, saj niso le napredovali v razširjeno drugo SNL, temveč so tudi zasedli prvo mesto zahodne skupine tretje SNL. Tabor je na koncu iztržil 66 točk in le tri poraze, od tega enega v spomladanskem delu prav na zadnji tekmi z Adrio. Sicer pa je zanimivo, da so Sežanci vse tri tekme izgubili z obema neposrednima tekmecema za napredovanje, Dekani in mirensko Adrio. Statistika nam še pove, da je imel Cherrybox z 68 zadetki drugi najboljši napad v ligi (prvega Dekani s 73 goli) in daleč najboljšo obrambo v ligi z zgolj 16 prejetimi zadetki (Adria jih je prejela 24). Pri tem pa le velja omeniti, da je Tabor kar enajst zadetkov zabil na eni tekmi, ko je z 11:0 premagal Ilirsko Bistrico, kar sedem od 12. v sezoni pa je na tej tekmi prispeval napadalec Marko Črgan, ki je bil kratek čas celo nosilec strelskega rekorda na posamični tekmi v slovenskih ligah. Rdeče-črni so sicer imeli z napadom več težav kot kaže statistika. Kar tri od 16 zadetkov so prejeli na zadnji domači tekmi z Adrio (po vodstvu z 2:0 so jo izgubili z 2:3), kar je vrglo nekaj pelina na proslavo naslova in napredovanja, prav tako so zatem izgubili pokalni dvoboj MNZ Koper z Dekani. Obakrat so občutno popustili v drugem polčasu. Največ minut na igrišču je zbral Andrej Lukač (2340), ki je odigral 26 tekem, enako kot Sašo Bole, ki je zbral nekaj minut manj. Sežanci so v ligi iztržili enajst zaporednih zmag in 16 tekem brez poraza.

“Potrebno je vedeti, da smo ekipo sestavili skoraj iz nič. Zadnji dve tekmi sezone sta res nekoliko pokvarili vtis, ko smo skupno prejeli kar pet golov. Zame bi lahko bila ocena sezone čista desetka, zaradi zadnjih dveh tekem pa ji dam oceno devet. Imeli smo vzpone in padce, prednost nam je prinesla zares dobra obramba, sicer pa so igralci v prvi postavi svoje delo večinoma opravili po pričakovanjih, slabše so se odrezali rezervisti. Spoznal sem vse pasti treniranja članske ekipe, ko moraš včasih biti tudi 'žleht,' kar mi sprva ni prav uspevalo. To sem prebolel in v drugem delu sezone je že bilo drugače,” pravi trener Uroš Barut, ki bo ekipo vodil tudi v drugi SNL, s pomočnikoma Bojanom Guličem in Matejem Bombačem.

Strelci ekipe: 14 - Marko Črgan, 12 - Saša Gulič, 6 - Matej Bombač, Aleks Petrovčič, Davor Škerjanc, 5 - Davor Gavrić 5, 3 - Marko Vukelić, Žan Nikolić, Denis Berginc, 2 -Klemen Kariž, Primož Barut, Vedran Školnik, Marko Kocić, 1 - Nace Kosmač.

Direktor Davor Škerjanc v teh dneh sestavlja igralski mozaik za prihodnjo sezono. Doslej sta odšla Aleks Petrovčič in Žan Nikolić, prišlo naj bi (vsaj) šest novih imen. Dve sta že nekaj časa neuradno znani - v domačo jato se iz repenskega Krasa vračata Erik Salkić in Dino Stančič. Salkić ima velike prvoligaške izkušnje, Stančič pa za uspešno sezono, po kateri je dobil nekaj finančno ugodnih ponudb iz italijanskih nižjih lig, ki so prišle, ko je že obljubil podpis za matični klub.

ROK MAVER


Najbolj brano