Domžalski niz se nadaljuje

Nogometaši Gorice so v 15. prvenstvenem krogu še tretjič pred domačimi gledalci ostali praznik rok. Po boljši predstavi gostiteljev v drugem polčasu so Domžalčani odločilni gol zabili po prekinitvi deset minut pred koncem in tako podaljšali uspešen niz v gosteh.

Matija Škarabot (z žogo) je bil med aktivnejšimi Novogoričani 
na  sinočnjem dvoboju z Domžalčani.  Foto: Leo Caharija
Matija Škarabot (z žogo) je bil med aktivnejšimi Novogoričani na sinočnjem dvoboju z Domžalčani.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Domači trener Miran Srebrnič je sicer vedel, da proti Domžalam ne bo mogel računati na kaznovana Alena Jogana in Amela Džuzdanovića, zato pa ni računal, da se bo seznam pogrešanih konec tedna krepko podaljšal. Mihi Gregoriču, Nejcu Mevlji in Blessingu Elekeju sta se na seznamu poškodovanih pridružila načeta Marshal Johnson in Tilen Nagode, ki sta izobesila belo zastavo na zadnjih treningih. Zadnja trojica naj bi bila sicer kmalu nared, a goriški strokovni štab je lahko v zapisnik za tekmo z Domžalami uvrstil le 15 nogometašev. Pri gostih je manjkal le bivši član modro-belih, rekonvalescent Amedej Vetrih.

Domžalčani so bili v uvodnih desetih minutah podjetnejši in so prisilili gostitelje v podrejen položaj ter tudi neizsiljene napake. Podaje iz prekinitev in streli z razdalje pa vendarle niso resneje ogrozili domačih vrat.

V nadaljevanju prvega polčasa so gostitelji strnili vrste, a napak je bilo zlasti na lastni polovici preveč. Po eni od teh je naveza Slobodan Vuk - Lucas Horvat prišla v matni položaj, a se je s sijajnim refleksom izkazal Grega Sorčan. Goriški čuvaj mreže je bil na zahtevni preizkušnji v razmaku nekaj minut še dvakrat. Veselje je preprečil Vuku in Maticu Črnicu.

Športni park, gledalcev 800, sodnik Vinčić (Maribor) 6. Strelec - 0:1 Blažič (82).
Gorica: Sorčan 6,5, Celcer 6,5, Kavčič 6, Boben 6, Širok 6,5, Škarabot 6,5, Cvijanović 6, Humar 6 (od 89. Kolenc -), Martinović 6 (od 72. Arčon -), Nunić 6 (od 81. Kotnik -), Burgić 6. Trener: Miran Srebrnič.
Domžale: Vidmar 6, Skubic 6,5, Horić 6, Vuk 6,5 (od 62. Mance 6), Črnic 6,5, Horvat, Trajkovski 6, Blažič 7, Dobrovoljc 6, Majer 6 (od 86. Zec -), Morel 6 (od 71. Juninho -). Trener: Luka Elsner.
Rumeni kartoni - Burgić, Škarabot, Širok; Črnic.

Novogoriški festival napak se je nadaljeval, a se na srečo domžalski strelci niso proslavili. Lepa priložnost se je ponudila tudi Benjaminu Morelu, ki pa je iz ugodnega položaja krepko zgrešil. Poudarjena domžalska agresivnost je bila pričakovana, a so se v obrambno stisko v prvem polčasu spravljali predvsem razglašeni Novogoričani. Za napadalne akcije pa je nasploh zmanjkalo moči in razigranosti. V zraku je tako obvisel tudi poskus Mirana Burgića in strel iz mrtvega kota Marka Nunića v izdihljajih prvega polčasa, ki se je končal brez golov. Za gostitelje po videnem ugodno.

Tudi v uvodnih minutah nadaljevanja se slika na igrišču ni bistveno spremenila, so pa bili Novogoričani kljub napakam v igri občutno pogumnejši. Nekaj uspešnih izmenjav na sredini igrišča, poskus z razdalje Matije Škarabota in zlasti strel Dina Martinovića, ki ga je zadnjih hip odbil Dejan Trajkovski, so napovedali, da bi lahko gostitelji sinoči iztržili tudi kaj več. Težišče igre se je pomaknilo proti sredini, posledično je bilo tudi domžalskih groženj precej manj kot v prvem polčasu.

So pa bili zato precej konkretnejši in živahnejši gostitelji. Lepa priložnost se je tako v 76. minuti ponudila Škarabotu oziroma Nuniću, a strela nista našla poti v mrežo. Zato pa so iz sporne prekinitve zadeli Domžalčani. Po prekinitvi in podaji Nejca Skubica je žogo v Sorčanovo mrežo preusmeril nekdanji igralec Luke Koper Miha Blažič. Potem ko se je kot 15. domžalski nogometaš v letošnjem prvenstvu vpisal med strelce, je dobro posredoval tudi pri poskusu Burgića za zmago Domžalčanov, ki so na lestvici ujeli Novogoričane.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano