Doma še gre, v gosteh pa ne

FC Luka Koper je v predprazničnem krogu prvoligaškega nogometnega tekmovanja v gosteh znova ostala brez točk. Koprčani so tudi na tretjem gostovanju vpisali poraz. Domžale : Luka Koper 2:0 (0:0).

 Foto: Jure Batagelj
Foto: Jure Batagelj

DOMŽALE > V vratih je bil David Adam, rezervni vratar pa kar mladinec Gašper Želko, saj sta oba preostala vratarja poškodovana. Poškodba Vasje Simčiča ni hujša in bo lahko kmalu začel trenirati, po prihodu pa se je poškodoval tudi novinec, Marijan Antolović.

Športni park, gledalcev 600, sodnik Bukovec (Lendava). Strelca - 1:0 Morel (47), 2:0 Mance (88).
Luka Koper: Adam, Datković, Belima, Ibričić, Pučko, Teijo, Gregov, Štromajer (od 64. Muslimović), I. Horvat, Sikošek, Jurina (od 61. Valencia). Pomočnik trenerja: Milan Obradović.
Rumeni kartoni: L. Horvat, Mance, Alvir, Brachi; Teijo, Gregov.

Domžalčani, ki v teh dneh vnovčujejo prestopni rok, so tekmo odločneje začeli in v prvih 20 minutah nanizali nekaj strelov prek Žana Majerja, Lucasa Maria Horvata, Benjamina Morela in Gabra Dobrovoljca, a ti niso našli poti v mrežo. Koprčani so bili praktično povsem nenevarni. Obe ekipi sta sicer nekajkrat poskusili s streli od daleč, a so bili ti precej nenatančni. Nekaj več so na terenu poskušali domačini, ki pa nikakor niso našli orožja za preboj koprske obrambe. Ambicioznejša igra proti Celju je bila v prvem polčasu očitno le preblisk, saj se je igra vrnila v ustaljene previdnejše tirnice.

Kmalu po začetku drugega polčasa so Domžalčani uspeli prebiti koprsko obrambo in po podaji Alvara Brachija iz kota je Morel z 18 metrov zadel, potem ko je žoga oplazila enega od gostujočih branilcev. V nadaljevanju so morali tudi Koprčani zaigrati bolj napadalno in na obeh straneh se je veliko dogajalo. V 63. minuti bi jo bivši Koprčan Miha Blažič, ki očitno prav nima sreče s presojo, spet lahko zakuhal svojim. V dvoboju z njim je Ruben Belima padel v kazenskem prostoru, a po mnenju glavnega sodnika Mirana Bukovca brez prekrška. Domžalčani so zatem zadeli še prečnik, tik pred koncem tekme pa je Antonio Mance z glavo razblinili dvome o zmagovalcu.

“Odigrali smo odličen prvi polčas in tekmecu pustili razmeroma malo,” je menil domači trener Luka Elsner, medtem ko je bil trener gostov Milan Obradović nezadovoljen: “Prvi prejeti zadetek po kotu nas je nekoliko šokiral. Ustvarili smo si nekaj priložnosti, vendar jih nismo izkoristili. Predvsem pa je manjkala reakcija, igra pa je bila daleč od tega, kar smo se dogovorili.”

STA, RM


Najbolj brano