Koper se je dotaknil dna

Ko je že vse kazalo na to, da se bodo Koprčani tudi letos - četudi z zvrhano mero sreče - prebili med polfinaliste pokalnega tekmovanja, je Benjamin Morel v 93. minuti obračuna na Bonifiki med najboljšo četverico popeljal Domžalčane. Kazalo je sicer, da jih bo rešila napaka izgubljenega sina Mihe Blažiča, toda končalo se je z novim neuspehom. Luka Koper : Domžale 1:2 (0:1).

Domžalčani (v rumenih dresih) so bili skupno gledano boljši 
tekmec do Koprčanov. Foto: Fpa
Domžalčani (v rumenih dresih) so bili skupno gledano boljši tekmec do Koprčanov. Foto: Fpa

KOPER > Že pred pričetkom povratnega četrtfinalnega pokalnega dvoboja je bilo jasno, da bo odločilna bitka za napredovanje v pokalni polfinale napeta do zadnjih minut. Glede na precejšen zaostanek na prvenstveni lestvici za vodilno Olimpijo je jasno, da bodo Domžalčani težko napadali prvenstveno lovoriko, o tem, da je pokal edina možnost za rešitev sezone, pa je v dneh pred povratno tekmo razmišljal tudi koprski trener Slavko Matić.

Stadion Bonifika, gledalcev 350, sodnik Kajtazović (Kranj) 6. Strelci - 0:1 Črnic (3), 1:1 Ivančić (48), 1:2 Morel (93). V polfinale gredo s skupnim izidom 2:2 zavoljo zadetka več v gosteh Domžale. Luka Koper: Kahlina 6, Pavić 5, Hadžić 6, Andrejašič 6, Memolla 6, Guberac 5,5, Štulac 6, Posavac 5,5 (od 46. Štromajer 6,5), Šme 6, Lotrič 6 (od 75. Škerjanc-), Ivančić 6,5 (od 82. Vekić -). Trener: Slavko Matić. Domžale: Vidmar 6, Skubic 6, Zec 6,5, Horić 6, Črnic 7, Šišić 5,5 (od 53. Morel 7), Majer 6, Trajkovski 6 (od 76. Juninho-), Blažič 6, Husmani 6, Mance 6 (od 65. Vuk 6,5). Trener: Luka Elsner. Rumeni kartoni: Lotrič, Guberac, Kahlina; Morel, Horić, Skubic, Majer.

Slednji je ob minimalni prednosti s prve tekme v Domžalah pričakovano učvrstil zvezno vrsto, ob edinem napadalcu Josipu Ivančiću je nekoliko bližje nasprotnikovim vratom postavil še Mitjo Lotriča in Hysena Memollo, ki je na zadnjih tekmah sicer igral na branilskem položaju, kapetanski trak je imel tokrat okoli desnice najmlajši član koprskega moštva Jan Andrejašič, medtem ko se Vasja Simčič, Dalibor Radujko in Goran Galešić niso znašli niti v zapisniku.

Taktičen načrt je že v tretji minuti s pravim evrogolom z 20 metrov pokvaril gostujoči vezist Matic Črnic, kar je očitno popolnoma šokiralo Matićevo moštvo, ki je večji del prvega polčasa delovalo popolnoma brezidejno. Vezist Leo Štulac je sicer poskusil z dvema streloma z velike razdalje, borbeni Ivančić pa je ob pomanjkanju uporabnih žog skušal z rokoborskimi prijemi v gostujočem kazenskem prostoru priti do priložnosti za strel, a mu glavni sodnik Nejc Kajtazović ni želel pogledati skozi prste. Domžalčane je hitro vodstvo očitno zadovoljilo, umirili so tempo igre in skušali s hitrimi prehodi v napad še presenetiti domačo obrambo, vendar so bili premalo natančni pri zadnjih podajah, zato se rezultat do premora ni spremenil.

Premalo odločen pristop se jim je vendarle maščeval že v prvem koprskem napadu v drugem polčasu, ko sta se po lepi podaji Lotriča z desnega krila pred domžalskimi vrati znašla rezervist Jaka Štromajer in nepopustljivi Ivančić, ki sta prisilila bivšega soigralca Miho Blažiča, da je na drugi vratnici žogo potisnil v lastno mrežo.

Vidno sproščeni “maskirni” kanarčki so nadaljevali z ofenzivnejšo igro. V zadnje pol ure so izbranci Luke Elsnerja pritisnili na plin in se spustili v lov na odločilni zadetek, ki jim ga je najprej v 62. minuti s prisebnim posredovanjem po napaki domačega vratarja Kristijana Kahline preprečil Damir Hadžić, šest minut kasneje pa je Slobodan Vuk z mojstrskim strelom zatresel prečnik. Domžalska ofenziva se je nadaljevala, streli gostov so kot po tekočem vratu leteli mimo domačih vrat - do tretje minute sodnikovega dodatka. Tedaj se je po dolgi podaji vratarja Nejca Vidmarja v matni situaciji znašel ofenzivni vezist Benjamin Morel. Hladnokrvno je poslal žogo preko Kahline in šokiral koprske nogometaše in njihove privržence.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano