Domov tudi s kolajno

Svetovna tradicionalna karate federacija (WTKF) je pred nedavnim uspešno izvedla svetovno prvenstvo za članske kategorije v tradicionalnem karateju ter svetovni pokal za starostno kategorijo do 14 let.

Bronasta Magdalena Cvijetić
Bronasta Magdalena Cvijetić 

KRAKOW > Sodelovalo je zastopstvo 38 držav z vsega sveta, ki gojijo tradicionalni karate. V veličastni športni dvorani Tauron se je v dveh tekmovalnih dneh predstavilo skoraj 2000 tekmovalcev v kumiteju (boji), katah (obvezni sestavi karate tehnik), en-buju (prosto sestavljen prikaz karate tehnik med dvema tekmovalcema) in ostalih karate disciplinah. Na 12 tatamijih je tekmovalce ocenjevalo več kot 130 sodnikov. Reprezentanca ITKF Slovenije, ki so jo vodili podpredsednik ITKF Slovenije Miloš Cotič, strokovni vodje Stojan Šestan, Vojka Šestan in Hasan Prehlić, je pretežno po zaslugi članov koprskega kluba Samurai dosegla eno tretje mesto, eno četrto, štiri uvrstitve med najboljših osem ter dve uvrstitvi med 16 najboljših na svetu.

V kategoriji kumite (proste borbe) je Magdalena Cvijetić osvojila bronasto kolajno, Jasna Karalić pa je bila četrta. Kadetska kata ekipa v sestavi Zala Zadel, Magdalena Cvijetić in Jasna Karalić je po izvedbi kate enpi in bunkai kate osvojila peto mesto. En-bu mešano (člani in članice) je prinesel še eno odlično uvrstitev, in sicer sta Klara Gorišek in Danijel Leban (Yoshitaka Miren) osvojila šesto mesto.

V nadaljevanju tekmovanja je reprezentanca dosegla še štiri uvrstitve v finale (torej med osem najboljših na svetu), Lea Bruči je bila osma v katah posamezno, v konkurenci v bojih za članice pa je Moniki Tomažič uspela uvrstitev med petim in osmim mestom.

Med 16 najboljših na svetu sta se po lepih nastopih in nekaj zmagah v katah posamezno uspela uvrstiti Kristjan Kodrič in Nik Medoš.

RN


Najbolj brano