Domotožje ali denar?

Po zelo solidnem uvodu v novo sezono je Jure Močnik ekspresno spakiral kovčke in prekinil sodelovanje s portoroškim prvoligašem. Kaže, da bo svojo košarkarsko pot nadaljeval v Domžalah.

Jan Močnik (desno) - nič več v dresu portoroških ladjarjev Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Jan Močnik (desno) - nič več v dresu portoroških ladjarjev Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PORTOROŽ > Še v začetku meseca je 30-letni Jure Močnik v pogovoru za nas časnik izrazil zadovoljstvo s svojimi igrami in stanjem v klubu ter izrazil upanje, da bi se Portorož še tretjič zapored prebil med najboljšo osmerico v državnem prvenstvu. V prvih dveh krogih je blestel s povprečjem 17 točk in osmih podaj, po odmevni zmagi ladjarjev proti Heliosu pa je njegova forma močno padla, saj je ob porazih proti Šenčurju in Rogaški skupno zbral le enajst točk.

Ravno ob prepričljivem porazu na domači tekmi proti aktualnim podprvakom iz Rogaške Slatine je bila v njegovi igri že na daleč opazna precejšnja nezbranost. To je privedlo do pogovora z vodstvom kluba, na katerem je prišlo do sporazumne odločitve o predčasnem zaključku sodelovanja. Predsednik kluba Alojz Jurjec je pojasnil, da je bil eden izmed razlogov za Močnikovo slabo voljo domotožje, zato ga v klubu niso želeli na silo zadrževati.

Medtem so dobri poznavalci razmer na košarkarskem trgu namignili, da je izkušeni organizator igre prejel klic iz Domžal, kjer obema tamkajšnjima prvoligašema, kljub za slovenske razmere bogatemu proračunu, ne gre vse ravno po načrtih. Evropski Helios je v domačem prvenstvu prejel že kar nekaj bolečih zaušnic, po odhodu ameriškega branilca Travisa Cohna, pa naj bi bil ravno Močnik eden od kandidatov za selitev k barvarjem, s katerimi je že opravil nekaj treningov. Pred leti je pri tem moštvu že nosil celo kapetanski trak. Novih okrepitev se nadejajo tudi pri Lastovki, ki je v premierni prvoligaški sezoni še brez zmage, tako da bi jim sedaj že nekdanji član Portoroža prišel še kako prav.

Na razvoj dogodkov so pri edinem primorskem prvoligašu hitro odreagirali in zasedbo okrepili z 20-letnim in 189 centimetrov visokim otrokom Slovana Stojanom Đekanovićem, ki je v zadnjih sezonah v drugi in tretji ligi nastop za Janče in ljubljanske Pingvine. Priložnost za prvoligaško premiero bo bržkone dobil že na jutrišnjem domačem obračunu proti Hopsom, ki bo za Portorožane lepa priložnost, da po treh zaporednih porazih pridejo do druge zmage v sezoni in se trdno zasidrajo v sredini lestvice.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano