Domen Črnigoj (Luka Koper), igralec derbija

Podaja in zadetek. To je izkupiček Domna Črnigoja, ki je skrojil zmago Luke Kopra na primorskem obračunu proti Gorici.

Domen Črnigoj je skrojil zmago Luke Kopra na primorskem obračunu proti Gorici. Foto: Leo Caharija
Domen Črnigoj je skrojil zmago Luke Kopra na primorskem obračunu proti Gorici. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA >Koprski up se golov ne veseli prav pogosto. Mrežo tekmecev je zatresel drugič v tej prvenstveni sezoni. Bil pa je tudi neposredni krivec za prvi zadetek Koprčanov. S podajo je botroval nespretnemu posredovanju in avtogolu Solomona Enowa, ki je v dobršni meri zaznamoval nadaljnje dogajanje na zelenici. Koprčani so ugnali Novogoričane, kar postaja že stalnica v zadnjem času.

“Pripravljalno obdobje je nakazalo uspešno tekmovalno pomlad. V Novi Gorici smo naredili prvi korak v tej smeri. Prišli smo po tri točke in jih tudi odnesli,” je povedal 19-letni Domen Črnigoj, ki je s soigralci dobil bitko v zvezni vrsti.

> Kaj je bil ključ do treh točk?

“Tekmecu smo se čvrsto zoperstavili v sredini, kjer je bilo malo manevrskega prostora. Tudi zato smo poskušali igro širiti na boke, kar nam je v dobršni meri uspevalo. Prav po bočnih prebojih smo tudi zadeli.”

> Proti Goričanom ste se osebno izkazali tudi z učinkovitostjo, kar je še dodaten razlog za zadovoljstvo, mar ne?

“Zadetka sem se nadejal že dolgo. Želje so se mi uresničile, zadovoljstvo pa je ob moštveni zmagi popolno. Forma je že spodbudna, začetek prvenstva pa imeniten. V takšnem slogu velja nadaljevati.”

> Po preložitvi uvodne spomladanske tekme vas zdaj čaka zgoščen razpored. Kakšni so obeti?

“Po dolgem premoru smo že nestrpno pričakovali spomladanski začetek prvenstva. Gorica je bila dobršen del dvoboja kos Mariboru in ima dobro ekipo, a mi smo boljši in to smo dokazali. Zdaj se bo treba osvežiti in obdržati zmagoviti ritem. Tudi v Zavrču.”

ASO


Najbolj brano