Domača poraza Luke in Salonita

Sodeč po zadnjih predstavah so bile Koprčanke v vlogi favorita, a primorski derbi je spet pokazal, da so kakršnekoli napovedi pred obračuni, ki prinašajo poseben naboj, povsem neumestne. Gostje iz Nove Gorice so jih premagale z 1:3. Z enakim izidom so odbojkarji Panvite Pomgrada v Kanalu premagali Salonit Anhovo.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

Luka Koper : GEN-I Volley 1:3 (21, -17, -20, -27)

Čustva igralk, ki so igrale za obe ekipi, so v takih primerih posebna in tokratna tekma je dokaz za to. Hladnejšo glavo so tokrat imele Novogoričanke, ki so v izenačenem obračunu prišle do pomembne zmage in so Koprčanke tudi prehitele na tretjem mestu prvenstvene razpredelnice.

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 100, sodnika: Milojevič (Ljubljana), Dugar (Kanal). Luka Koper: Barič 11, Pethö 10, Nedoh, Kušar, Poropat, Ferlinc 6, Lucas 15, Jurić 7, Jotanovič, N. Jerkovič, Požar, Dodič, L. Jerkovič, Kaker 14. GEN-1 Volley: Burilo 9, T. Bavdaž, Zbičajnik 1, Aumann 12, P. Marušič 4, Djukić 16, Kolbl 15, Pahor, Š. Marušič, Simčič, Valenčič 17.

Po prvem nizu ni kazalo na to, čeprav so v njem gostje že visoko vodile. Po zaslugi servisov in bloka, v katerem je blestela mlada Sara Djukić, so prišle do vodstva z 18:11. Toda sledil je njihov mrk. Po servisih Dajane Lucas se je razigral tudi domači blok, s šestimi zaporednimi točkami so se domače najprej približale na 17:18, nato je Marina Barič poskrbela za izenačenje na 19:19, končnica pa je nato povsem pripadla gostiteljicam.

Te so nato z dobro igro nadaljevale, v drugem nizu tudi povedle z 10:7. Toda nato sta stvari v svoje roke vzela nekdanja igralka Luke Koper Sara Valenčič in Djukićeva. Igralki sta s servisi, napadi in blokom najzaslužnejši za preobrat in vodstvo Novogoričank s 16:12. Ko pa sta dobili pomoč še preostalih igralk, se je koprska ladja začela potapljati.

Drugi niz so Goričanke dobile gladko, tudi v tretjem pa ves čas zanesljivo vodile. Ob prvem odmoru z 8:3, potem ko so se domače po asu približale na 11:13, pa ob drugem s 16:12. Ko je bilo na semaforju 15:22, je bilo bolj ali manj jasno, da bodo z 2:1 povedle gostje.

Najbolj negotov je bil četrti niz. Ekipi sta se menjavali v vodstvu, v končnico sta vstopili z izidom 21:21. Po rezultatu 23:23 so si prvo zaključno žogo priborile gostiteljice, blok Djukićeve je nato v vodstvo popeljal GEN-I Volley, ki prve zaključne žoge ni izkoristil, druge in tretje prav tako ne, zato pa pa je napaki Baričeve četrto.

Salonit Anhovo : Panvita Pomgrad 1:3 (13, -22, -19, -22)

Derbi 9. kroga se je končal z malce presenetljivo zmago gostov. Še posebno, ker so bili ti v prvem nizu povsem razglašeni, v njem osvojili le 13 točk. A v nadaljevanju je gostujoči trener Dejan Fujs s številnimi menjavami, tako igralcev kot njihovih igralnih položajev, vendarle našel optimalno postavo, prebudil fante, ki so z borbeno igro in odličnimi servisi domače spravili na kolena, po zmagi pa se na prvenstveni razpredelnici z njimi tudi izenačili.

Športna dvorana Kanal, gledalcev 250, sodnika: Perčič (Kamnik), Atanasov (Kranj). Salonit Anhovo: Komel, Česnik, Karnel, Kovačič, Dos Santos, Jerončič, Čabarkapa, Okroglič, Krivec, Tomić, Savičić. Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran, Pelemiš, Kvas, Detela, Rojnik, Fridrih, Flisar, Bogožalec, Menih, Grabar, Drvarič.

Začetek tekme je bil povsem v znamenju Salonita. Sobočani so delali napako za napako, kar so domači spretno izkoriščali in po asu Dejana Čabarkape na prvi odmor odšli z vodstvom 8:3. Pri izidu 9:3 je na mestu libera Roka Meniha zamenjal Bine Fridrih, malo pozneje pa je zamenjal tudi podajalca, namesto Tineta Kvasa je v igro prišel mladinski reprezentant Urban Drvarič, in še korektorja, Aljoša Bogožalec je odšel na klop, vstopil pa je Jernej Detela. Pravega učinka v prvem nizu menjave niso prinesle, zaostanek se je predvsem po zaslugi napadalnih akcij Urbana Česnika večal, niz pa je zaključil Jure Okroglič.

V drugem nizu se je pri Prekmurcih v igro vrnil Bogožalec, Detela se je preselil na mesto sprejemalca, Dejan Pelemiš pa z mesta sprejemalca na mesto srednjega blokerja. In menjave so se začele obrestovati. Gosti so z odličnim blokom povedli s 5:2, nato se je razigral še Bogožalec, ki je Panvito popeljal v vodstvo z 12:8. Domači so veliko grešili s servisi, po bloku Drvariča Okrogliču so gosti vodili že s 16:11. Menjava podajalca pri domačih (Luko Krivca je zamenjal Irenej Karnel) je obrodila sadove, dve napaki Jakoba Rojnika v napadu sta jim omogočili, da so se približali na 21:23, a prav Rojnik je nato svoji napaki popravil, priigral zaključno žogo, ki jo je z blokom Darju Savičiću izkoristil Pelemiš.

Prekmurci so dobili krila, v tretjem nizu so povedli s 3:0, vodili tudi z 10:5. Pri domačih je v igro vstopil povratnik po spodletelem prestopu v tujino Alan Komel, a tudi to ni pomagalo. Panvita je vzdrževala prednost šestih, sedmih točk in zanesljivo prišla do vodstva z 2:1.

Tudi v četrtem nizu, v katerem je pri domačih na mestu korektorja Savičića zamenjal Dalibor Tomić, Panvita ni popuščala. Že na začetku je povedla s 6:1, po zaslugi odličnih servisov Detele ter Gorazda Flisarja in učinkovitega Bogožalca vodila s 14:7, Primorci so se po seriji dobrih servisov Okrogliča približali na 20:23, toda za preobrat jim je zmanjkalo časa.

STA


Najbolj brano