Dobro vzdušje na vseh frontah

V taboru koprskih rokometašev že vse od vrnitve s Portugalske potekajo intenzivne priprave na povratno tekmo drugega predkroga pokala EHF, ki bo v Areni Bonifika jutri ob 19. uri. Predprodaja vstopnic je v polnem teku, moštvo pa se je med tednom posvetilo predvsem analizi lastnih napak na prvem dvoboju.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > V domačem taboru nestrpno pričakujejo dvoboj s Portom. Prav vsi imajo namreč občutek, da je RD Koper 2013 sposoben premagati in izločiti portugalsko ekipo, ki je še lani sodelovala v ligi prvakov.

Portugalci so sicer zmagali z navidezno visokimi sedmimi zadetki razlike, a predvsem po zaslugi koprskih napak in domačinom naklonjenega sodniškega kriterija. Če bosta tudi Grka Michail Mertinian in Evangelos Syrepisos jutri ubrala podobne note, kot sta jih v prid domače ekipe preteklo soboto njuna ciprska “bratranca” Angelos Argyridis in Christos Mouttas, potem se Portu slabo piše. Ker pa se v športu ne gre zanašati na sodnike, ampak izključno na lastne sposobnosti, so Koprčani opravili natančno video analizo prve tekme.

“Analize delamo predvsem zato, da odpravimo lastne napake. O Portugalcih nismo ugotovili veliko novega. Na prvi tekmi so nas premagali na silo; izkoristili so svojo prednost v višini in kilogramih. Skušali bomo popraviti svoje drobne napake, ki so se nam dogajale v Portu. Poleg tega bomo morali dvigniti nivo igre v obrambi. Malce nas je presenetil odhod Ravlije, a za nikomer ne bomo jokali, in delo bodo pač opravili tisti, ki so tu,” je pojasnil koprski strateg Zoran Jovičić.

V torek so v RD Koper 2013 uradno potrdili, da Luka Ravlija zapušča rumeno-modre in odhaja v Švico. Tam naj bi v tretjeligaškem tekmovanju nastopal za drugo ekipo Emmena. Klub je povezan s podjetjem, v katerem je Ravlija dobil službo. Koprčanom je žal, da brezkompromisni borec zapušča ekipo tik pred obračunom s Portom, saj je po spomladanskem povratku iz Izole na igrišču pokazal odlične predstave, zato bi bila njegova pomoč več kot dobrodošla.

Priprave na povratni dvoboj proti Portu so v RD Koper 2013 sicer stekle že pred gostovanjem na Portugalskem. Ekipa rokometnih prostovoljcev, na kateri v dobršni meri sloni koprski klub, se trudi, da bi tudi tokrat pripravila vse potrebno za evropsko tekmo. Nekaj izkušenj ima še iz časov evropskih nastopov Cimosa, druge so volonterji pridobili z ligaškimi tekmami, organizacijo lanskega zaključnega turnirja slovenskega pokala in rednimi gostovanji slovenske članske reprezentance v Areni Bonifika.

Čeprav tokrat pred tekmo ne bo tiskovne konference, so bili Koprčani zadnje dni zelo aktivni pri promociji jutrišnje tekme, zato v klubu napovedujejo dober obisk. “Prepričan sem, da smo taktično in tehnično boljši od Porta. Če bomo igrali kot proti Celju v superpokalu oziroma proti Mariboru v prvenstvu, potem se lahko nadejamo uspeha. Pričakujemo polne tribune; navijači bodo naš dodatni igralec. Pri promociji dogodka nam namreč prek svojih kanalov precej pomaga navijaška skupina 12. Kopra,” je povedal Simon Maučec iz vodstva koprskega kluba.

Vstopnice za jutrišnjo tekmo bo moč še danes med 18. in 20. uri kupiti na blagajni dvorane Bonifika po ceni osem evrov, jutri pa bo blagajna odprta od 17. ure dalje, a bo cena za ogled dvoboja deset evrov.

SANDI JERMAN


Najbolj brano