Dobovec prvič državni prvak v dvoranskem nogometu

Ekipa Dobovec Pivovarna Kozel je državni prvak sezone 2014/15 v 1. slovenski futsal ligi. Kozli iz Rogaške Slatine so dobili še tretjo finalno tekmo proti Oplastu, tokrat so znova po šestmetrovkah zmagali s 5:2. Po rednem delu je bilo 2:2. Za Dobovec je to prva članska klubska lovorika.

Dobovec je prvič državni prvak v dvoranskem nogometu. Foto: Drago Perko/Futsal.Si
Dobovec je prvič državni prvak v dvoranskem nogometu. Foto: Drago Perko/Futsal.Si

KOBARID > Tekma se je začelo precej živčno. V četrti minuti je bil izključen Primož Zorč po prekršku nad Matjažem Vojskom, prednost igralca več so gostje s pridom izkoristili in v peti minuti povedli, zadel je Rok Mordej. V nadaljevanju je sledila previdnejša igra gostov in podjetna domačinov, kozle iz Rogaške Slatine je reševal vratar Alen Mordej. V osmi minuti je ustavil poskus Danija Vulikiča, v deveti Jake Sovdata, v deseti pa še poizkus Jureta Lenarčiča. V 14. minuti je bil Alen Mordej zmagovalec obračuna z Janijem Ručno.

Gostje so se osredotočali na dolge podaje, ki so bile občasno plen Aleša Marota in Uroša Krofliča, v enem od protinapadov pa sta prav Marot in Rok Mordej izkoristila razredčeno domačo obrambo, Mordej pa je zabil v 19. minuti za 0:2.

V nadaljevanju so do prve prave priložnosti prišli gostje, meril je Marot, Igor Bratič pa mojstrsko obranil. Trener Oplasta Saša Leban je med 25. in 27. minuto skušal z dodatnim igralcem (vratarjem) v polju, na tem mestu je zaigral Lenarčič. Za tem se je vrnil na vrata Bratič. V 29. minuti so imeli kozli v svojih rokah zmago. Mile Simeunovič je na drugi vratnici zaposlil Vojska, ki je bil za drobec sekunde prepočasen.

V 32. minuti so domači navijači skočili na noge, Vulikič je s strelom z desne znižal na 1:2. Mordej je bil za tem vnovič na preizkušnji, branil je strela Tineta Kravanje in Janija Ručne. Domači nalet je z minuto odmora v 34. minuti prekinil trener kozlov Aleš Poredski.

V 36. minuti se je Marot vnovič znašel iz oči v oči z Bratičem, a je zadel vratnico. V naslednji minuti pa je Rajko Uršič z desne strani matiral Mordeja za 2:2.

V seriji šestmetrovk so bili srečnejši in spretnejši gosti. Alen Mordej je obranil strele Janija Ručne, Simona Skubina in Danija Vulikiča. Zmago kozlov so potrdili Rok Mordej, Aleš Marot in Uroš Kroflič.

Že pred tekmo je slovenski reprezentant Kristjan Čujec prejel zlato žogo za leto 2014. To je priznanje, ki ga najboljšemu slovenskemu igralcu minulega leta podeljuje Komisija za mali nogomet pri Nogometni zvezi Slovenije.

Pri izboru so sodelovali kapetani, trenerji in predsedniki klubov 1. in 2. SFL, delegati ter predsednik sodniškega odbora v sezoni 2014/2015, člani KMN pri NZS ter novinarji. Doslej so zlato žogo že osvojili Davorin Šnofl (2006), Slaviša Goranović (2009), Kristjan Čujec (2010), Rok Mordej (2011) in Igor Osredkar (2012, 2013).

V boju za tretje mesto je RE/MAX Maribor ugnal Litijo, v gosteh je na povratni tekmi izgubil z 1:2, a prvi dvoboj dobil s 4:1.

STA


Najbolj brano