Dobovec jesenski državni prvak v futsalu, Oplast tretji

Igralci dvoranskega nogometa so končali jesenski del prvenstva. Kot prvi prezimuje Dobovec. Primorski ligaši - Oplast, Puntar in Bronx - so se zvrstili na tretjem, petem in devetem mestu.

Oplast je jesenski del prvenstva končal na tretjem mestu, Puntar pa na petem. Foto: Julijan Drago
Oplast je jesenski del prvenstva končal na tretjem mestu, Puntar pa na petem. Foto: Julijan Drago

KOBARID > S položajem med prezimovanjem, ki bo trajalo do 16. januarja, so med primorskimi ljubitelji malega nogometa najbolj zadovoljni v Kobaridu. Domači Oplast se je za slovo od starega leta poslovil z zmago nad Sevnico in z utrditvijo na tretjem mestu. Delo je domačim olajšal zgoden zadetek. Že v tretji minuti je Anže Širok dosegel prvi gol. Po tem se je Oplast disciplinirano branil in prežal na protinapade. Na tekmi z malo priložnostmi je nato gol Jureta Lenarčiča za 2:0 osem minut pred koncem tekme praktično že odločil zmagovalca. Kobaridci so zdržali zadnji juriš gostov, med katerim pa so zaradi rdečega kartona ostali brez Domna Fratine.

Tolminski Puntar je po pričakovanem porazu z vodilnim Dobovcem jesen zaključil na petem mestu. Poškodbe in reprezentančne obveznosti so razlogi za odsotnost nosilcev igre - Igorja Kraglja, Aljaža Laharnarja, Žige Vidiča, Nejca Hozjana in Marka Kurinčiča. Primorci niso zdržali naleta favoritov. Trije goli zaostanka po prvem polčasu so bili že preveč za realne upe na preobrat. V 37. minuti je sicer Jure Uršič znižal na 2:4, za tesnejši priključek pa je zmanjkalo znanja.

V Sodražici je škofijski Bronx presenetljivo vknjižil zlata vredno točko v boju za obstanek, le nekaj sekund pa ga je ločilo celo od senzacionalne zmage. Četrtouvrščeni Extrem v prvem polčasu ni mogel skozi zgoščeno primorsko obrambo, v začetku drugega pa je že kazalo na znan Bronxov scenarij popuščanja, vendar so se Primorci štiri minute po prejetem golu z natančnim udarcem Nika Zajca za 1:1 spet vrnili v igro. Erik Felda je nato celo poskrbel za vodstvo Škofjotov, a je v zadnjih sekundah tekme z izenačenjem popolno veselje gostom skalil Suvad Okić.

Drgouvrščena Litija je pričakovano pometla z Velikimi Laščami, Maribor pa z najslabšo ekipo lige - Benediktom.

> 1. SFL, 10. krog - Extrem : Bronx 2:2 (0:0 - 1:0 Okić 23, 1:1 Zajc 27, 1:2 Felda 29, 2:2 Okić 29), Litija : Velike Lašče 10:1, Dobovec : Puntar 5:2 (3:0 - 1:0 Vojsk 8, 2:0 Marot 10, 3:0 Kroflič 17, 4:0 Vojsk 34, 4:1 Uršič 36, 4:2 Uršič 37, Mordej 40), Benedikt : Maribor 2:5, Oplast: Sevnica 2:1 (1:0 - 1:0 Širok 3, 2:0 Lenarčič 32, 2:1 Nečemer 32).

STA, IM


Najbolj brano