Zmagi še pod vtisi z derbija

Rokometaši Istrabenz plinov Izole pred petkovim dvobojem z Ljubljančani niso smeli pomisliti na kaj drugega kot na zmago. Koprčani so po slabšem prvem polčasu v drugem nadigrali Dobovo, koprska dekleta pa so se pošteno namučila proti zadnjeuvrščenim Brežicam. Hrpeljke se bodo z Zagorjem pomerile šele v petek, medtem ko nov datum dvoboja Ajdovk in Velenjčank še ni znan.

Koprski up Aleks Vlah (z žogo) je v zadnjem času v izvrstni 
strelski formi.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Koprski up Aleks Vlah (z žogo) je v zadnjem času v izvrstni strelski formi.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Prva moška DRL

11. krog - Krka : Urban. Loka 32:37 (14:16), Istra. pl. Izola : Slovan 30:27 (12:12), Dobova : Koper 2013 24:30 (14:12), Sevnica : Riko Ribnica 19:23 (11:11), Celje PL : Trimo Trebnje 36:23 (15:10), Maribor Branik : Slovenj Gradec 31:25 (13:9), Gorenje Velenje : Jeruz. Ormož 34:23 (17:13).

Pari 12. kroga, 25. novembra - Koper 2013 : Maribor Branik, Riko Ribnica : Gorenje Velenje, Slovenj Gradec : Celje PL; 27. nov. - Slovan : Dobova, 28. nov. - Urbanscape Loka : Trimo Trebnje, Jeruzalem Ormož : Istrabenz plini Izola; 29. nov. Krka : Sevnica.

Dobova : Koper 24:30 (14:12)

DOBOVA > Športna dvorana, gledalcev 200, sodnika Nahtigal (Ljubljana) in Sok (Ormož).

Najboljši strelci pri MRD Dobova: Seferović 7, Hotko 4, Zafran 3 goli.

Koper 2013: Vran (10 obramb), Ponikvar (3), Dolenc, Grzentič, Vlah 9, Krečič 4, M. Matijaševič, Gašperšič 2, Moljk 1, Gorela, Zugan, Rapotec 9, Smolnik 1, Sokolič 1, Marić, Bratkovič 3. Trener: Zoran Jovičić.

Izključitve: Dobova 6 minut, Koper 10; 7-m: Dobova 1 (1), Koper 5 (5).

Na obračunu lani najboljših drugoligašev so se zmage ponovno veselili Primorci. Koprčani so tokrat dvoboj začeli bolje kot na zadnjih tekmah, v osmi minuti so tako vodili s 4:3. Potem pa so nepričakovano popustili, kar so domačini takoj izkoristili in odgovorili z delnim izidom 6:0. Sredi polčasa so gostje zaostajali kar za pet golov, zato je bilo moč pričakovati njihovo odločno reakcijo. Igralci koprske ekipe so odgovorili, a ne preveč prepričljivo. Najprej so izkoristili dve izključitvi na strani Dobove in se približali na 9:8, na odmor pa so odšli ob zaostanku dveh zadetkov.

Premor je Koprčanom očitno prišel kot naročen, saj je v drugem polčasu na igrišče pritekla povsem drugačna ekipa. Moštvo Kopra je bilo bolj zbrano, navdahnjeno in odločno bolj željno zmage. Gostje so takoj izenačili na 14, potem pa so prešli v prednost in do konca srečanja povsem nadigrali domačine. Rokometaši Dobove so popustili pod navalom “bombarderja” Aleksa Vlaha in njegovih soigralcev, kmalu jim je tudi zmanjkalo volje in moči. V 52. minuti so Koprčani že prišli do šestih golov prednosti in razliko uspešno ubranili vse do konca tekme. SJ

Istrabenz plini Izola : Slovan 30:27 (12:12)

IZOLA > Dvorana v Kraški ulici, gledalcev 300, sodnika Smolko (Gornja Radgona) in Leskovec (Celje).

Istrabenz plini Izola: Vončina (12 obramb), Gregorič (5), Kmetič, Jurič 6, Čolić, Gjerek 3, Božič 3, Žgavec, Stepančič 6, Čosić 4, Kecman, Vukovič 1, Velkavrh 7, König, L. Matijaševič, Madžarevič. Trener: Borut Hren.

Slovan: Selakovič (8 obramb), Nunčič (4), Škorc (1), Prevolnik 1, Kikanovič 2, Marinček 4, Marušič 4, Marojevič 1, Erak 1, Krivic 1, Topolovic 4, Grojzdek 1, Planinc 8, Charrier, Demšar, Gavranič. Trener: Boštjan Ficko.

Izključitve: IP Izola 8 minut, Slovan 6; 7-m: IP Izola 3 (2), Slovan 2 (2). Diskvalifikacija: Čosić (59).

Tekmo so za odtenek bolje začeli gostje, a so vodili največ za gol. Kmalu so domačini zaigrali bolj zbrano in v 13. minuti povedli s 7:5. A niti njim ni uspelo priti do višje prednosti. Vratar gostov Rok Selakovič je bil razpoložen, vendar so njegovi soigralci zapravili nekaj žog v napadu. Na drugi strani je bilo podobno, le da je imel Blaž Vončina tudi nekaj smole, v napadu pa so Izolani, z izjemo stoodstotnega Davida Zoriča Stepančiča, prav tako zgrešili preveč strelov. Nizek rezultat prvega polčasa je potrdil, da je pomen dvoboja negativno vplival na predstavi obeh ekip.

V drugem delu pa so se stvari za Istrabenz pline le postavile na svoje mesto. Izolani so v 36. minuti že vodili s tremi goli prednosti, potem pa ob razigranem Andražu Velkavrhu in glasni vzpodbudi Ribarov vodstva niso več izpustili iz rok. Gostje so se v 47. minuti zadnjič približali na gol zaostanka, kaj več jim ni uspelo. Srečanje je bilo trdo in borbeno, a obenem športno, dokler ga v končnici nista pokvarila sodnika, ki sta s svojimi odločitvami razburila obe ekipi. Na srečo domačinov je vratar Martin Gregorič v zadnjih minutah dvoboja dopolnil dotlej opravljeno delo Blaža Vončine in obranil nekaj ključnih žog. Tako je - kljub dvema spornima izključitvama Elvina Čosiča - zmaga ostala doma.

“Mislim, da smo si zaslužili to zmago. Pokazali smo boljšo igro in dokazali, da smo boljša ekipa. Toda treba bo zmagati še kakšno tekmo in se pomakniti še bolj na varno,” je bil zadovoljen Kristjan Jurič.

“Pokopale so nas lastne individualne tehnične napake. Izola je izkušena ekipa, prišla je do lahkih golov in zasluženo je zmagala. Mi že vso sezono preveč nihamo. Sicer pa v Izolo rad prihajam predvsem zaradi izolske publike,” je po tekmi priznal trener gostov Boštjan Ficko. SANDI JERMAN

Druga moška DRL

7. krog - Ajdovščina : Cerklje 29:24 (17:13), Metlika : Arcont 24:26, Jadran 2009 HK : Pomurje 41:29 (20:12), Radovljica : Rudar 23:29. Velika Nedelja prosta.

Primorska para 8. kroga (28. novembra) - Velika Nedelja : Ajdovščina, Jadran 2009 HK : Radovljica.

Prva DRL ženske

8. krog - Krka : Ljubljana 28:22 (13:10), Zelene doline Žalec : Logik Branik 30:26 (15:13), Žurd Koper : Brežice 33:28 (17:15). Preložene tekme - Zagorje : Jadran Bluemarine (27. nov.), Celje C. mesnine : Krim Mercator (16. dec,), Mlinotest Ajdovščina : Velenje (?).

Primorska para 8. kroga (5. decembra) - Jadran Bluemarine : Mlinotest Ajdovščina, Krim Mercator : Žurd Koper.

Žurd Koper : Brežice 33:28 (17:15)

ŠKOFIJE > Športna dvorana Burja, gledalcev 100, sodnika Romih in Teržan.

Žurd Koper: Kraja, Fidel, Škabar, Munda 1, Gojkovič 2, Čeh, Jagurdžija 1, Petrinja 8, Simončič 2, As. Udovič, Leški 10, Zorko 3, Bytyqi 6, Al. Udovič. Trenerka: Dalija Erceg.

Izključitve: Žurd Koper 4 minute, Brežice 10; 7-m: Žurd Koper 8 (6), Brežice 3 (2).

Koprske rokometašice so ponovno nastopile na Škofijah, se pošteno namučile, a na koncu le zabeležile pričakovano zmago. Ekipa Žurda je odpor zadnjeuvrščenih Brežic strla šele v zadnji četrtini tekme, potem ko je bil v 45. minuti izid še izenačen (23:23). Morda so Koprčanke tokrat podzavestno malce preveč podcenjevale nasprotnice, ki so imele tudi zelo kratko klop. Toda dejstvo je, da pri Brežicah nastopata dve igralki super-težke kategorije, za njune nalete pa so bile brhke domačinke bistveno prelahke.

“Za to tekmo se je sicer vedelo, kdo jo bo dobil, toda Brežice so ena od tistih ekip, proti katerim je najtežje igrati. Tekma se je začela kot prava vojna, naše so bile polne modric. Poleg tega Brežice igrajo atipično, včasih celo nerazumno in smo se morale temu prilagoditi, odigrati vrsto obrambe, ki je ne maram, a drugače ni šlo,” je po tekmi pojasnila trenerka Dalija Erceg. SJ


Najbolj brano