Dober test za nadaljevanje

“S predstavo proti kakovostnemu tekmecu sem zadovoljen. Še posebej prvi polčas smo odigrali na visoki ravni. Bili smo tudi nevarni za gol nasprotnika. Po izključitvi v drugem polčasu smo imeli nekaj težav, a Carpiju nismo dopustili veliko. Lahko bi tudi izenačili. V seštevku smo bili disciplinirani in taktično zreli,” je povedal trener nogometašev Gorice Miran Srebrnič. Carpi je prijateljsko tekmo dobil z 1:0.

Kapetan Carpija Cristian Zaccardo (v rdečem dresu s števvilko 5) je tako zaustavljal Blessinga Elekeja.  Foto: Jure Batagelj
Kapetan Carpija Cristian Zaccardo (v rdečem dresu s števvilko 5) je tako zaustavljal Blessinga Elekeja.  Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > V nizu športnih dogodkov gostovanje italijanskega prvoligaša na novogoriški stadion ni pritegnilo večjega števila gledalcev. Za gostitelje je od prve minute zaigral Goran Cvijanović, ki je v zvezni vrsti zavzel mesto Amela Džuzdanovića. V vratih pa je bil namesto drugega mladega reprezentanta Grege Sorčana Januš Štrukelj.

Domačemu trenerju Miranu Srebrniču je dvoboj služil tudi kot dobrodošel test pred petkovim prvenstvenim nadaljevanjem v Zavrču, kjer ne bo mogel računati na kaznovanega kapetana Alena Jogana. Poškodba pete Mihe Gregoriča je preteklost, a bo tako kot drugi povratnik Nejc Mevlja potreboval še nekaj časa, da ujame pravi ritem. V osrčju obrambe je bil tako Tine Kavčič, ki je prvi polčas odigral z Urošem Celcerjem in Matijo Bobnom. Tudi Carpi se je predstavil z začetno zasedbo, v kateri je bila večina igralcev, ki nosijo glavno breme v serie A. Vključno z najbolj prepoznavnima obrazoma, Marcom Borriellom in kapetanom Cristianom Zaccardom, ki je odigral celotno tekmo. Prvi polčas so podjetneje začeli gostitelji. Zlasti aktiven je bil Marshal Johnson, ki je tudi poskusil ogroziti vrata Carpija. Več vznemirjenja sta v italijanski obrambi sicer sprožila strela Mirana Burgića. Giuseppe Sannino, ki je pred desetimi dnevi sedel na klop Carpija, je večkrat povzdignil glas, da bi predramil oziroma usmeril svoje izbrance. Gostje so sicer v prvem polčasu imeli nekaj priložnosti, a Borriello ni bil pri strelu. Ritem tekme zlasti z italijanske strani ni bil prehud, dinamiko dvoboja prijateljskega značaja pa so pospešili predvsem posamični vložki, ki sicer niso obrodili sadov.

Športni park, gledalcev 200, sodnik Hajdić. Strelec - 0:1 Matos (74). Gorica: Štrukelj (od 75. Lipičar), Celcer, Kavčič (od 46. Jogan), Boben, Širok, Johnson (od 46. Kolenc), Humar (od 46. Martinović), Škarabot (od 46. Arčon), Cvijanović (od 46. Kotnik), Eleke (od 46. Nagode), Burgić (od 46. Nunić). Trener: Miran Srebrnič. Carpi: Brkić, Zaccardo, Spolli, Bubnjić, Wallace, Bianco, Iniguez, Lazzari, Pasciuti, Di Gaudio, Borriello. Igrali so še: Benussi, Cofie, Lasagna, Gagliolo,, Silva, Letizia, Matos, Belec, Kanoute. Trener: Pasquale Sannino. Rdeč karton Boben (69, 2xRK).

Niz menjav, ki se je začel v prvem polčasu, je večje razsežnosti pričakovano dobil med odmorom. V nadaljevanje sta tako vstopili korenito spremenjeni postavi. Italijani so imeli žogo več v svoji posesti, a so po odhodu z igrišča Borriella izgubili napadalno težo. Razmerja moči je spremenila izključitev Matije Bobna, ki si je v razmaku petih minut prislužil dva rumena kartona. Italijani sicer tudi z igralcem več niso bili pretirano nevarni. Edini gol pa je po kotu dosegel Ryder Matos.

“Po napornih dneh vadbe doma v Carpiju, treh urah in pol vožnje z avtobusom do Nove Gorice je bila prisotna utrujenost. Po drugi strani je bil dvoboj proti organizirani ekipi gostiteljev zelo dober test,” je povedal trener Carpija Sannino.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano