Dober start karateistov

V koprski Bonifiki se je včeraj začel tekmovalni del prvega skupnega svetovnega prvenstva v karateju. Uspešno so nastopili prvi slovenski predstavniki, med njimi pa so lahko najbrž še najbolj zadovoljni Primorci.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Že ob dopoldanskem pričetku tekmovanj je bila gneča v Areni Bonifika precejšnja. Program nastopov in borb se je namreč istočasno odvijal na osmih tatamijih, kar pomeni, da se so tekmovalci in sodniki nenehno izmenjevali. Ker je to prvo skupno svetovno prvenstvo, je bil prvi dan tekmovanj tudi malce kaotičen, predvsem glede informacij o rezultatih in urniku. V slovenskem taboru so bili po uvodnih nastopih zelo zadovoljni.

“Pri mlajših kategorijah imamo že finaliste in s tem lepe možnosti za medalje, pri starejših pa še ne poznamo dovolj dobro konkurence, zato ne moremo ničesar napovedovati,” je povedal selektor reprezentance za tradicionalni karate Miro Gavran iz Karate kluba Tora Koper.

Primorske barve so najbolje zastopali karateisti iz Ilirske Bistrice. V nedeljske finalne boje so se uvrstili Kristina Marič, Kaja Djumovič, Jure Pleša, Glorija Švetak, Klara Gorišek in Monika Tomažič, danes pa bi se jim utegnil pridružit še kdo.

Svetovno prvenstvo se je dejansko začelo že v ponedeljek. Organizatorji so prve dni izkoristili za treninge karateistov ter namestitev in aklimatizacijo ekip, sodniki, trenerji in funkcionarji pa so se posvetili seminarjem in kongresu krovne zveze UWK. Prireditev je bila uradno odprta včeraj pozno popoldne. SJ


Najbolj brano