Dober dan, prva liga!

V zaostali tekmi 21. kroga so Koprčani potrdili svojo drugoligaško premoč. V končnici tekme so strli odpor čvrstih gostiteljev in z zmago s 33:27 naredili odločilni korak na poti v elitno slovensko konkurenco.

Zoran Jovičić je v dveh letih ekipo Kopra pripeljal iz najnižjega 
v najvišje rokometno tekmovanje pri nas. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Zoran Jovičić je v dveh letih ekipo Kopra pripeljal iz najnižjega v najvišje rokometno tekmovanje pri nas. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

ŠMARTNO > Odločitev je torej padla v zaostali tekmi 21. kroga: ekipi Kopra in Dobove se selita med prvoligaše, Herz Šmartno pač ne. Gostitelji, ki so spomladi dobili vseh osem tekem, so z golom prednosti dobili prvi polčas (16:15), tekma pa je bila izenačena vse do 50. minute, ko so gostje uveljavili kakovost in mladostno zagnanost. Čeprav teorija še pušča nekaj možnosti tudi Šmartnemu, pa ni verjeti, da bi Koprčani izgubili zadnje štiri tekme (Cerklje in Hrastnik v gosteh ter Moškanjci in Velika Nedelja doma).

Lestvica prve B DRL: Koper 2013 41, Dobova 40, Herz Šmartno 35, TKI Hrastnik 33, Drava 30, Brežice 22, Škofljica P. P. 19, Moškanjci G. 17, Grosuplje 16, Črnomelj 15, Radeče 15, Mokerc Ig 13, Cerklje 7, Velika Nedelja 5.

V dveh letih se tako ekipa, ki je zrasla na pogorišču RK Cimos, ekspresno vrača med prvoligaše. In kar je najpomembnejše: v ekipi so sami domači mladci, ki imajo vse možnosti, da bodo le še napredovali. “Seveda smo veseli zmage, ne pa še napredovanja. Zanj matematično potrebujemo še eno zmago,” evforijo umirja strateg koprske ekipe Zoran Jovičić. “Šmartno je dobra ekipa, spomladi je v osmih tekmah nanizala osem zmag. Tekma je imela dvojni pomen: Šmartno bi se z zmago približalo vrhu, mi pa smo se tekmeca z uspehom dokončno otresli. Počakajmo še na eno zmago, potem pa se bomo že znali dogovoriti, kako naprej. Veseli me, da vodstvo kluba spomladi ni sedelo križem rok, saj je z mladimi fanti podpisalo dveletne pogodbe. S še kakšno okrepitvijo pa bo ekipa lahko postala soliden prvoligaš.”

V Šmartnem so zadetke za Koper dosegli: Grzentič 9, Gorela in Vlah po 6, Rapotec 5, Sokolič in Gašperšič po 3, Dobrila 1.


Najbolj brano