Do zmage le Portorožani

V tretjem krogu košarkarskega Pokala Spar so na parketu štirje primorski predstavniki. Po torkovih prvih tekmah v igri za napredovanje ostaja le prvoligaš iz Portoroža.

SLOVENIJA > Prvi so na parket stopili Sežanci in Koprčani, ki sta ju čakali bitki z favoriziranima prvoligašema. Drugoligaš Mesarija Prunk je gostila Šenčur, ki si je z odličnim začetkom do glavnega odmora priigral 19 točk naskoka. V drugem polčasu so bili domačini, pri katerih je bil s 14 točkami najbolj razpoložen Vito Furlan, enakovrednejši, a se visokemu porazu z 28 točkami razlike niso mogli izogniti.

Še višji poraz so doživeli Koprčani, ki so proti škofjeloškemu LTH Castingsu ob polčasu zaostajali le za 13 točk, a nato v nadaljevanju ob čvrsti obrambi gostov dosegli le enajst točk in dvoboj na domačem parketu predali z 41 točkami minusa. Precej boljše je šlo Portorožanom, ki so s pol moči slavili na gostovanju pri ljubljanskem Globusu s 13 točkami razlike. Ladjarji so po treh četrtinah vodili s 57:37, v končnici pa so košarkarji domačega tretjeligaša deloma ublažili poraz.

Prve tekme 3. kroga, rezultati primorskih ekip: Mesarija Prunk Sežana : Šenčur GGD 54:82 (Furlan 14, Škerbec 12, Jordan Rojko 8), Koper : LTH Castings 42:83 (Kavgić 13, Klepač 8, Veljković 6), Globus : Portorož 56:69.

SM


Najbolj brano