Dirkač Turk praznoval drugi rojstni dan

Prvi del današnjega 7. rallya Vipavska dolina se je končal z odstopom vodilne slovenske posadke - Idrijčanov Roka Turka in Blanke Kacin. Oba sta imela veliko srečo v nesreči in lahko 22. april proglasita za svoj drugi rojstni dan.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA > V četrti hitrostni preizkušnji tik pod Predmejo, sta v levem ovinku nad prepadom izgubila oblast nad najmočnejšim vozilom v karavani, peugeotom 208 T 16 R 5 in z njim treščila v kamnit zid, ki se je porušil, a je vendarle razbito vozilo zadržal na cesti. Posadka jo je odnesla brez prask.

Rok Turk je povedal: “Avto smo sestavili v zadnjem trenutku in vse še ni tako, kot bi moralo biti. Točnega vzroka za nesrečo še ne vem, a je dejstvo, da se avtomobil na usmerjanje z volanom ni obnašal tako, kot bi se moral. Na srečo so naslednji manevri prijeli in smo ostali na cesti. Prave vzroke bo pokazala analiza ob popravilu.”

Smola Turka je odprla pot proti zmagi zasledovalni idrijski posadki - Darku Peljhanu in Andreji Verbič z močni štirikolesno gnanim mitsubushijem evo x. Visoko sta bili po polovici današnjega relija še dve primorski posadki. Takoj za Kacinom sta drvela Borut Bratnia in Lucijan Vovk s peugeotom 208 R2, četrto mesto pa sta zasedala Grega Premrl in Vili Ošlaj s citroenom DS 3 R3T.

Popoldne potekajo na območju Bele, Erzelja in Žabelj še preostale hitrostne preizkušnje. Razplet bo znan okoli 19. ure na osrednjem ajdovskem trgu.

Po dobro prebavljenem kosilu je še vedno čas, da se odpravite na zanimiv zadnji hitrostni preizkušnji v serpentine nad Žabljami, kjer se bo ples na asfaltu začel ob 15.58 in 18.19.

IM


Najbolj brano