Dirigentska palica v roke Barbariču

Po eni zmagi v uvodnih štirih prvenstvenih krogih bodo košarkarji Portoroža danes ob 19. uri v petem krogu prve SKL gostovali pri še neporaženem škofjeloškem LTH Castingsu.

Objem Jureta Močnika in trenerja Konstantina Subotića 
očitno ostaja le lep spomin, kajti igralec že išče novega 
delodajalca. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Objem Jureta Močnika in trenerja Konstantina Subotića očitno ostaja le lep spomin, kajti igralec že išče novega delodajalca. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LUCIJA > Z gostovanjem v Škofji Loki Portorožani začenjajo serijo tekem proti tekmecem, s katerimi naj bi se borili za mesta v sredini prvenstvene lestvice. V naslednjih petih krogih čakajo ladjarje kar štiri gostovanja. Vsaka zmaga bo zelo dragocena, še posebej ob dejstvu, da je sredi tedna po dogovoru z vodstvom kluba pogodbo o sodelovanju sporazumno prekinil Jure Močnik.

Izkušeni organizator igre, ki se je v prvih štirih tekmah lahko pohvalil z zavidljivim povprečjem 11,3 točke in sedmih podaj, že išče novega delodajalca, medtem pa strokovni štab portoroškega prvoligaša preučuje morebitne kandidate za njegovega naslednika. Na jutrišnjem gostovanju bo tako dirigentska palica v glavnem v rokah Jana Barbariča, kateremu bodo pri organizaciji igre pomagali tudi Sebastjan Borse, Alen Hodžić in Vjeko Petrović, mladi reprezentant pa bo tako imel lepo priložnost, da ob nespornem strelskem talentu predstavi tudi vodstvene sposobnosti.

Precej manj težav imajo Škofjeločani, ki so vrnitev med elito začinili s tremi zaporednimi zmagami, tako da bitko s Portorožani pričakujejo z zvrhano mero samozavesti. Moštvo, ki velja za podružnico ljubljanske Union Olimpije, je pod vodstvom preverjenega stratega Aleksandra Sekulića v gosteh tesno ugnalo šoštanjsko Elektro in domžalsko Lastovko, nekaj lažje delo pa so Škofjeločani imeli na domačem parketu proti Hopsom iz Polzele. Vodja moštva je branilec Robert Abramović, ki v povprečju dosega več kot 22 točk na srečanje, na krilnem položaju pa mu asistira 18-letni Koprčan Vlatko Čančar (16,3 točke in 3,7 skoka na tekmo), ki kot posojen igralec obenem pridno zbira minute in izkušnje v vrstah ljubljanskega kluba na tekmah Aba lige in v evropskem pokalu. Pod košem je prvo ime Bojan Radulović, na svojo priložnost pa potrpežljivo čaka tudi Pivčan Jan Rebec, ki je zadnji dve sezoni odigral v Ajdovščini. “Škofjeločani so odlično odprli novo sezono, tako da bodo še posebej nevarni. Vemo, od kje nam pretijo glavne nevarnosti. Skušali bomo omejiti strelska učinka Abramovića in Čančarja, pozorni pa bomo tudi na ostale. V primerjavi z zadnjimi tekmami moramo še dvigniti raven agresivnosti in pri tem vztrajati do zadnje sekunde. Zavedamo se, da je pred nami zelo pomemben del sezone, zato mora biti zbranost na višku,” je pojasnil portoroški trener Konstantin Subotić. Sam upa, da bodo njegovi varovanci po zadnjih kadrovskih spremembah delovali še bolj homogeno.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano