Dick Advocaat selektor nogometašev Srbije

Nizozemski strateg Dick Advocaat bo novi selektor srbske nogometne reprezentance. Pogodbe sicer še ni podpisal, a sta dogovor o dveletnem sodelovanju potrdila tako on kot predsednik srbske zveze Tomislav Karadžić.

Nizozemski strateg Dick Advocaat bo novi selektor srbske nogometne reprezentance Foto: Wikipedia
Nizozemski strateg Dick Advocaat bo novi selektor srbske nogometne reprezentance Foto: Wikipedia

BEOGRAD > Nizozemec Dick Advocaat bo na selektorskem stolčku zamenjal Ljubinka Drulovića, ki je to vlogo začasno po odhodu Siniše Mihajlovića.

Šestinšestdesetletnik bo drugi tuji trener na klopi Srbije, pred tem je nogometaše vodil tudi Španec Javier Clemente.

“Ne želim biti več trener kluba, želim biti selektor. Zato sem med številnimi ponudbami izbral Srbijo, čeprav sem bil v pogovorih tudi z reprezentanco Južnoafriške republike. A afriška država mi je predaleč,” je razloge, zakaj je izbral Srbijo, razložil Advocaat, ki je že bil selektor Nizozemske, Belgije, Rusije, Združenih arabskih emiratov in Južne Koreje, svoje največje uspehe pa je doživel z ruskim Zenitom, s katerim je osvojil pokal Uefa in superpokal. Nizozemski prvak je bil s PSV Eindovnom, ruski z Zenitom, od tujih klubov pa je treniral tudi Glasgow Rangers in Borussio Mönchengladbach. Lani je deloval pri AZ Akmaarju.

“Srbija ima odlično moštvo, zagotovo mi bo užitek delati. Jasno je, da bo naš cilj uvrstitev na evropsko prvenstvo,” je še dodal Nizozemec.

Srbija bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo igrala v skupini I, v kateri so še Portugalska, Danska, Albanija in Armenija.

STA


Najbolj brano