Deveti poraz Kopra

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper z 1:0 (0:0). Trener Kopra Slavko Matić še naprej ostaja brez osvojene točke, koprski niz porazov pa traja že tri tekme.

Koprčanom v tej sezoni ne gre  dobro, ob treh zmagah so 
zabeležili devet porazov. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Koprčanom v tej sezoni ne gre dobro, ob treh zmagah so zabeležili devet porazov. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

VELENJE > Rudar je spet zadel v zadnjih desetih minutah tekme, le da tokrat ni bil strelec Senad Jahić, temveč Elvedin Džinić.

Prvo lepo priložnost na tekmi so imeli Koprčani, ko je v 11. minuti Josip Ivančić z desne strani prišel pred Mateja Radana, a je bil slednji uspešnejši, odbito žogo pa je Leo Štulac na dobrih desetih metrih zgrešil.

Stadion Ob jezeru, gledalcev 750, sodniki: Balažič (Ljubljana), Klančnik (Slovenj Gradec) in Burjan (Hajdina). Strelec: 1:0 Džinić (86.). Rudar: Radan, Trifković, S. Babić, Kocić, Grbić, Tolimir, Ihbeisheh, Knezović (od 24. Džinić), M. Babić (od 64. Črnčič), Žitko, Grgić (od 64. Eterović). Luka Koper: Kahlina, Andrejašič, Šme, Guberac, Ivančić, Lotič, Štulac (od 72. Štromajer), Jaiteh (od 57. Radujko), Pavić, Memolla, Tomić. Rumeni kartoni: Kocić, Žitko, Radan; Šme, Tomić, Guberac, Lotrič, Ivančić.

Sicer je bila igra kar živahna, a brez pravih zaključnih strelov. V 34. minuti je z glavo meril Damir Grgić, a žogo poslal čez vrata. Že pred tem je Džinić zamenjal poškodovanega Ivana Knezovića.

Tudi v uvodu drugega polčasa se je nadaljevala borbena igra, priložnosti pa gledalci dolgo niso videli. Prvo šele v 62. minuti, ko je v kazenskem prostoru streljal Štulac, izkazal pa se je Radan. Do odbite žoge se je dokopal še Mitja Lotrič, a bil nenatančen, tako kot na drugi strani Mate Eterović v 68. minuti, ko ni zadel iz bližine s strelom z glavo.

V 73. minuti je od daleč sprožil Stjepan Babić, toda Kristijan Kahlina ni imel veliko težav. Velenjčani so v teh trenutkih imeli več od igre, prihajali do strelov, ki pa so bili vsi po vrsti nenatančni.

Zato pa je velenjsko pobudo v 86. minuti unovčil Džinić, ki je po kotu zadel z glavo za 1:0. Že v sodniškem dodatku je lepo priložnost za izenačenje zapravil Ivančić, ki je z glavo žogo poslal le malo mimo želenega cilja.

Ob vsega treh zmagah in kar devetih porazih je moštvo iz Kopra na osmem mestu. Na drugi strani je Rudar, ki je v sredo v pokalnem tekmovanju premagal Maribor, tokrat v podobnem slogu prišel še do uspeha proti Kopru. Rudar se je s tem petouvrščenemu Zavrču približal na štiri točke.

Velenjčani bodo v 16. krogu prihodnjo soboto gostovali v Mariboru, Koprčani pa bodo gostili Krko.

STA


Najbolj brano