Denis Šme novi član Maribora, Josip Ivančić iz Kopra v Moldavijo

Večkratni slovenski nogometni prvak Maribor se je okrepil Denisom Šmetom, dosedanjim branilcem Kopra, ki se je s Primorci razšel in je v Ljudski vrt prišel kot prosti igralec. Šme je podpisal pogodbo do maja 2019. Hrvaški nogometni igralec Josip Ivančić, ki je nazadnje prav tako igral za Koper, pa je novi član Šerifa iz Tiraspola.

Hrvaški nogometni igralec Josip Ivančić (desno), ki je nazadnje igral za Koper,  je novi član Šerifa iz Tiraspola. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Hrvaški nogometni igralec Josip Ivančić (desno), ki je nazadnje igral za Koper, je novi član Šerifa iz Tiraspola. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

MARIBOR, KOPER > Iz Kopra sta v Maribor že prej prišla Matej Palčič in Amar Rahmanović.

“Kljub mladosti je Denis Šme že izkušen prvoligaški igralec in bo povečal konkurenco v obrambi. Veseli nas, da smo pripeljali še enega nadarjenega nogometaša, mladega slovenskega reprezentanta,” je ob sklenitvi dogovora dejal športni direktor Zlatko Zahovič.

Novi član mariborske ekipe je igral za vse slovenske mlajše reprezentančne selekcije in je v tem tekmovalnem ciklu tudi nepogrešljiv v začetni enajsterici reprezentance do 21 let. Prve nogometne korake je Denis Šme naredil pri velenjskem Rudarju, nato pa se kot mladinec preselil na Bonifiko. “Za Štajerca seveda ni dileme, ob klicu iz Maribora nisem imel pomislekov in sem se takoj odločil sprejeti ponudbo. Prvi vtis ob sprejemu v klubu je izjemen, občutki so navdušujoči. Pristop in način delovanja sta le potrdila moja spoznanja o NK Maribor. Prihajam motiviran, z veliko mero ambicioznosti, da bi prispeval svoj delež k uspehom ekipe,” je po podpisu pogodbe dejal Šme.

Hrvaški nogometni igralec Josip Ivančić, ki je nazadnje igral za Koper, pa je novi član Šerifa iz Tiraspola. Štiriindvajsetletni napadalec je za Koper odigral 14 tekem in zabil tri gole. Pri Šerifu so uradno potrdili njegov prihod.

STA


Najbolj brano